A Pogba-Zidane párhuzam

A két francia pályafutása sok hasonlóságot mutat. Az AS öt érdekességet gyűjtött össze ezek közül.

Származás

Természetesen a legegyértelműbb kapocs, hogy mindketten Franciországban nőttek fel. Ugyanazok a nyelvi és kultúrális hatások érték őket és rendkívül tisztelik egymást. Ennek köszönhetően a közös munkának sem lennének nyelvi akadályai, főleg, hogy mindkettejük második nyelve a spanyol.

"A Real Madrid mindenki álma. A világ egyik legnagyobb klubja. Zidane a vezetőedző. Minden gyermek és minden játékos erre vágyik." – mondta Pogba, miután Zidane visszatért a Real Madrid kispadjára.

"Kedvelem Pogba játékát. De ebben semmi meglepő nincs, hiszen személyesen is jól ismerem őt. Különleges játékos, sokat tud hozzátenni a csapat teljesítményéhez, kevesek képesek erre." – válaszolt a Pogbát érintő kérdésre egy interjúban Zidane.

Zidane a Juventusban

Juventus

Mindketten a Juventusban lettek világhírűek. Zidane 1996-ban érkezett Torinóba, majd 2001-ben, 212 mérkőzéssel a háta mögött és 6 trófeávala vitrinben hagyta el Olaszországot. Pogba 2012-ben igazolt a Juventushoz, 178 találkozón lépett pályára és 9 trófeát nyert. Mindketten klublegendaként távoztak.

Világbajnokság

Zidane 2001-ben érkezett Madridba, 3 évvel azután, hogy csapata kulcsjátékosaként megnyerte Franciaországgal a világbajnokságot. 20 évvel később, 2018-ban Pogba vezérletével lett újra világbajnok a Les Bleus Oroszországban.

Pogba a világbajnoki trófeával

Galaktikusok

2001-ben Florentino Pérez sokáig rekordösszegnek számító, 72 millió euróért igazolta le Zidane-t. Ha Pogbát is meg akarja szerezni az elnök úr, akkor ismét mélyen a klub pénztárcájába kell nyúlni, ugyanis közel 150 millió eurót (legújabb hírek szerint 170 millió eurót) vár érte cserébe a Manchester United. Ezzel pedig Pogba lenne a Real Madrid történelmének legdrágább igazolása.

Adidas

Sokat elárul arról, mekkora ikonja volt Zidane az Adidasnak, hogy a sportszergyártó a legenda visszavonulása után is piacra dobta a híres Predatort, és fel is tűnik Zidane a cég reklámjaiban. Pogba szintén az Adidas egyik legmeghatározóbb reklámarca. Nem olyan rég írt alá egy 10 évre szóló, 40 millió eurós szerződést.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK