Zidane: Sokat tettünk a győzelemért

Isztambulban 1-0-ra nyert a Real Madrid a Galatasaray vendégeként, a mérkőzés után Zidane is értékelte a csapat teljesítményét.

A mérkőzés
"Elégedett vagyok az egész csapattal, főleg miután ennyi kritika érte őket. Egy nehéz pályán sikerült győzni, és végig jó teljesítményt nyújtani. Nagyon fontos a győzelem, amikor három naponta kell játszani. A mérkőzésen az elejétől a végéig ott voltunk fejben. Erősen kezdtünk, de mégis nekik volt két gólhelyzetük is."

"Több nagy lehetőséget is kialakítottunk, és számos remek támadást vezettünk. Örültem volna, ha sikerül megszerezni a második gólt, sőt akár a harmadikat is, mert akkor az ellenfél összeesett volna. Mivel ez nem jött össze, ezért az utolsó pillanatig volt reményük az egyenlítésre. Mi 90 percig koncentráltunk, keményen dolgoztunk, megérdemelten nyertünk."

Rodrygo és Valverde
"Mindketten a keret tagjai, és most úgy döntöttem, hogy Rodrygo fog játszani. Jól dolgozik az edzéseken. 4-3-3-ban a jobb oldalon van a helye, örülünk, hogy ilyen jól teljesített. Semmi sem változik vele kapcsolatban. Az első csapat tagja, de a Castillában is bevethető. Ma jól játszott, elégedett vagyok vele. Meglátjuk, mi történik a következő találkozón. Valverde is remekelt. Még nagyon fiatal és folyamatosan fejlődni akar. Egy jó gyerek, ezt már többször is bizonyította."

Kritikák
"Amikor veszítesz, hangosabban kritizálnak. Ez a futball. Sok mindent nyertünk, de az már a múlt. Tudom, hol vagyok és hogy milyen pozícióban. A játékosok jól válaszoltak ma a pályán. Sokat tettek a győzelemért."

Benzema
"Tudja, hogy a csapat egyik kapitánya, ennek megfelelően vállal szerepet a pályán. Örülök, hogy velünk van, mindannyian ugyanabban a hajóban evezünk, mindenkinek felelősséget kell vállalnia a csapatért. Ez nála nemcsak azt jelenti, hogy játszik, hanem folyamatosan irányítja és segíti a társakat."

Courtois
"Az első félidőben nagyon fontos védéseket mutatott be. Megmentette a csapatot, mert minden más lett volna, ha hátrányba kerülünk. Örülök a teljesítményének, nagy szüksége volt már erre. Nem gondolom, hogy a mai találkozó volt a fordulópont."

Hazard
"Nem hiszem, hogy frusztrált lenne. A legfontosabb, hogy sikerül helyzeteket kialakítani. Nem aggódom, és szerintem ő sem. Folyamatosan egyre jobb lesz. A legfontosabb, hogy csapatszinten jól teljesítettünk."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK