Beharangozó: Real Madrid – Leganés

A Real Madrid olyan hét nap elé néz, mely során három hazai mérkőzés is vár Zidane alakulatára. Kettő a bajnokságban, egy a Bajnokok Ligájában. Ennek első lépése a Leganés elleni meccs.

A La Liga hangulata ma visszatér a Santiago Bernabéuba: a királyiak utoljára 25 nappal ezelőtt léptek pályára hazai pályán a ligában, akkor a Granada ellen. Most a Leganés csapata az aktuális ellenfél, a mérkőzést pedig ma este, 21:15-től rendezik Madridban. Ezt követően jövő hét szerdáig még két alkalommal örvendeztetheti hazai pályán a nagyérdeműt a csapat, hiszen szombaton a Real Betis, szerdán pedig a Galatasaray látogat a Bernabéuba.

Az eddigi öt hazai mérkőzésén veretlen Real Madrid célja nem más, mint a lehetséges hat bajnoki pont megszerzése a soron következő két ligameccsen. Ha ez sikerül, akkor Zidane fiai megszilárdíthatják helyüket az élmezőnyben.

„Készen állunk, felkészültünk, hogy megszerezzük a három pontot” – jelentette ki Zinédine Zidane a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. A Real Madrid vezetőedzője nélkülözni kénytelen az eltiltott Odriozolát, valamint a sérült Nachót és Asensiót. Visszatér viszont Modrić és Lucas Vázquez, valamint ott lesz Karim Benzema is, aki az eddigi hazai bajnokik mindegyikén megzörgette a hálót.

Ami az ellenfelet illeti, a Leganés a tabella utolsó helyezettjeként érkezik a Bernabéuba, ám nem remények nélkül, hiszen szombaton sikerült legyőzniük a Mallorca csapatát. Luis Cembranos személyében nemrég új vezetőedzőt üdvözölhettek a csapat tagjai, aki Mauricio Pellegrinót váltotta a vendégek kispadján. Ami az eredményességet illeti, Martin Braithwaite, valamint a La Fábrica neveltje, Óscar Ródríguez a klub legjobb góllövői az idei szezonban, előbbi három, utóbbi két bajnoki találatával.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…