PSG-pánik Mbappé madridi álmai kapcsán

A L’Equipe szerint a PSG készen áll arra, hogy bármi áron, de megújítsa Mbappé szerződését, mivel a francia támadó arról álmodozik, hogy Zinédine Zidane irányítása alatt játsszon a Real Madridban.

„Bármi áron”. Ezzel a főcímmel érkezett a pénteki a L’Equipe, miután Leonardo, a PSG sportigazgatója kérte Zidane-t, hogy fejezze be Kylian Mbappé emlegetését.

A cikk szerint a PSG megkezdte az egyeztetéseket Mbappéval a játékos szerződésének meghosszabbításáról, de eddig még ajánlattétel nem történt. A lap a France Football néhány nappal ezelőtti értesüléseit is megerősíti, miszerint a francia klub aggódik amiatt, hogy a Real Madrid és Mbappé érdeklődést mutatnak egymás, illetve a közös munka iránt.

Legutóbb Zidane szólalt meg a kisebb vihart kavart témában, ő az Eibar elleni találkozót megelőző sajtótájékoztatón ismét felemlegette Mbappé madridi álmait. „Nem mondtam semmi újat, csak azt, amit Mbappé maga is elmondott, miszerint az az álma, hogy egy nap itt játsszon.”

Mbappé

Történt mindez azután, hogy Leonardo próbálta elcsendesíteni az Mbappé jövőjével kapcsolatos találgatásokat. „Bosszantó és zavaró. Nem most van itt az ideje erről beszélni. Még két és fél éve van hátra a szerződéséből. Ideje ezt most már befejezni.”

„Nincs több mondandóm Leonardóról, én azt mondok, amit akarok.” – zárta a Mbappéval kapcsolatos mondandóját Zinédine Zidane a legutóbbi sajtótájékoztatóján, reagálva a francia együttes sportigazgatójának kirohanására.

A játékos szerződése
Mbappénak 2022-ig szóló szerződése van a PSG együttesével. Az AS szerint, amely nemrég a Real Madrid tervéről is írt, a fiatal francia stratégiája most az, hogy nem hosszabbít, hanem kivár. A támadó kontraktusának utolsó 24 hónapjában megkezdődik a megújítási versenyfutás, hiszen ha 12 hónappal a szerződés lejárta előtt sem sikerül vele megegyezniük a párizsiaknak, úgy könnyen előfordulhat, hogy végül ingyen távozik. A kivárás egyértelműen Mbappé malmára hajtja a vizet. Emellett pedig ha úgy tűnik, hogy nem fogja megújítani szerződését, úgy a PSG-nek olcsóbban kell majd tőle megválnia mint szeretnék, ahogy a Chelsea is tette ezt Eden Hazard esetében.

Ha Mbappé nem újítja meg a szerződését nyárig, úgy a Madridnak lehetősége lesz megvenni őt a PSG-től. A játékos már egyértelművé tette, hogy nyitott lenne egy új kihívásra, amikor egy nyilatkozatában a következőt mondta: "A jövőm? Talán itt az ideje több felelősséget vállalnom. Talán a PSG-ben folytatom nagy örömmel, talán új projektbe kezdek valahol máshol.” A PSG akkor rákényszerült, hogy kiadjon egy közleményt, amelyben elmondták, hogy a játékos nem akar távozni. Most pedig „minden áron” hosszabbítani akarnak vele, miközben villog a pánikjelző lámpa a Real Madrid érdeklődése nyomán.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK