Sergio Ramos különleges estéje Cádizban

A Ramón de Carranzában összegyűlt szurkolók hatalmas banner kifeszítésével tisztelegtek válogatottjuk rekorder kapitánya, Sergio Ramos előtt, aki különleges karszalagban játszott a találkozón. A mérkőzést a spanyol csapat 7-0 arányban nyerte meg.

Sergio Ramost éltették a Spanyolország – Málta mérkőzés előtt, aki még október 12-én írt történelmet, amikor is a legtöbbször válogatottban pályára lépő spanyol futballistává vált. A kapitány  a spanyol szövetség jóvoltából egy különleges, aranyból készült karszalagot is átvehetett a Málta elleni találkozó előtt, emellett pedig egy szintén különleges karszalagot viselt a meccsen, amelyen a 168-as szám is szerepel, ami a rekorddöntését jelképezi.

A találkozó előtt a cádizi Ramón de Carranza stadionban megjelent nézők állva tapsolták Ramost, és a nevét skandálták. Egy hatalmas bannert is kifeszítettek a játékos tiszteletére, amely a kapitányt ábrázolta az általa megnyert világbajnoki és két Európa-bajnoki serleg társaságában.

Ramos (Instagram)

Ramos, aki Málta ellen a 169. mérkőzését játszotta spanyol színekben, Casillas rekordját adta át a múltnak a norvégok elleni találkozó alkalmával a múlt hónapban. 2005 március 26-án debütált Kína ellen (3-0), 125 győzelme pedig szintén rekordnak számít. Az elmúlt 14 évben 21 gólt szerzett, amivel bekerült a válogatott történetének tíz legeredményesebb játékosa közé. Trófeagyűjteménye is lenyűgöző, hiszen egy világbajnokságot és két Európa-bajnokságot is megnyert.

Ramos: 
„Ilyen sok, a válogatottal töltött év után még mindig nagyon büszkén és boldogan viselem ezt a mezt. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ennek a csapatnak a kapitánya lehetek. Annak idején mindent megnyertünk, én pedig remélem, hogy még több siker vár erre a nagyszerű, kivételes csapatra. Most az Európa-bajnokságra kell koncentrálnunk, reméljük, hogy meg tudjuk nyerni. Köszönöm mindenki támogatását, és köszönöm a csapattársaimnak, akikkel válogatott karrierem során együtt játszottam.”

Telefontok

„Ez a győzelem a legszebb ajándék. Személy szerint nekem hatalmas öröm, a csapatnak egy remek este. Málta az első pillanattól kezdve mélyen védekezett. Figyeltük az edző utasításait, a széleken játszottunk, így meg tudtuk nyitni a sorokat. Egyszerre örülök a góloknak, a debütáló játékosoknak és a továbbjutásnak. Hálás vagy Cádiznak a szurkolásért. Remélhetőleg Madridban is kijönnek majd az emberek szurkolni a csapatnak. Mindannyian elégedettek vagyunk a győzelemmel, a hangulattal, a közönséggel, mindennel. Számomra ez egy felejthetetlen este volt.”
 

Forrás: realmadrid.com; BeIN
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK