Bale ügynöke: Nem biztos, hogy Gareth elhagyja a klubot

Jonathan Barnettet, Gareth Bale ügynökét kérdezték a BBC egyik műsorában a játékos madridi helyzetéről, illetve Zidane-nal és a Real Madriddal való kapcsolatáról.

Barnett: Jó látni, hogy a spanyol sajtónak van humorérzéke…

Tudta, hogy ott a zászló…
Igen, tud olvasni.

Ezt a médiának célozta?
Kizárólag a médiának.

Miért?
Azok miatt az ostobaságok miatt, amit róla írogattak. Gyerekes és butaság, amiket mondtak róla. Olyan emberek teszik ezt, akik soha nem találkoztak vele, nem ismerik. Minden héten ezt látom és hallom, és mindig senkik írják ezeket.

Bale

A Real Madrid szurkolói megértették, hogy ez a médiának szólt, nem a klubnak?
Szeretném remélni. Ha kimondanám, amit valóban gondolok, valószínű vissza sem engednének Spanyolországba. Az az igazság, hogy Gareth fantasztikusan teljesített az ott töltött időszakában, rengeteg győzelemhez segítette hozzá a csapatot, és igazából nem is értem a közönség reakcióját, illetve az embereket, akik a sajtóban szólalnak meg, és azt mondják, hogy jobb lenne, ha beszélné a nyelvet. Folyékonyan beszél spanyolul, akik pedig mást mondanak, azok sosem találkoztak vele. Olyan dolgokat írnak, amik szemétre valók.

A Bale elleni sajtóvisszhang meglehetősen egységes.
Szerencse, hogy nem a sajtó fizeti a bérét. Ő remekül teljesít, a Real Madrid kedveli, minden rendben van. Idegesítő a dolog, és az emberek talán túlságosan sokat látnak bele ebbe, de az biztos, hogy amikor a pályára lép, 100%-ot ad ki magából minden egyes héten. Ha a sajtó nem kedveli, azzal tud élni.

Megpróbálták esetleg a sajtót tájékoztatni erről az álláspontról? Ez megtörtént?
Igen, próbáltuk elmondani embereknek. Megpróbáltuk elmondani a sajtónak, de ők úgyis azt írnak le, amit akarnak. Megvannak a saját indokaik, amiket még mindig nem értek, de nem tehetünk semmit. Gareth alapvetően nem szeret a sajtóval beszélni, nagyon kevés interjút ad, amihez joga van. Ő nem egy showman, ő egy futballista, ezt csinálja, a pályán beszél, a Real Madriddal elért eredményei pedig csodásak. A gyors észjárású emberek ezt felismerik, és megtapsolják azért, amiért fantasztikus dolgokat ért és ér el.

Gondolja, hogy ami Zidane-nal történt és ami most a szurkolókkal történik, esetleg azt eredményezi, hogy nem szeretne már itt lenni?
Igen, szerintem ez egy jó felvetés. Úgy gondolom, hogy ahogyan a sajtó, az emberek, talán a klub bánt vele, az egyszerűen undorító. Rengeteg dolgot véghez vitt ennél a klubnál, és szerintem Mr. Zidane szavai nem voltak illendők. Ahogy bántak vele, annak nyilvánvalóan megvannak a következményei, és ezek hosszú távon hatottak rá.

Bale

Zidane azt mondta, hogy félreértették az akkori szavait. Most pedig azt nyilatkozta, hogy nem érdekli, mit mondanak a zászlóról. Gondolja, hogy a kapcsolat javul?
Úgy gondolom, hogy Gareth ugyanolyan, mint Mr. Zidane. Csak az érdekli, ami a pályán történik. Ha pedig ott van, 100%-ot ad. Szerintem itt tartunk. Úgy gondolom, hogy ami korábban történt, az mindenkinek a magánügye, és így is kell maradnia. Sosem kommentálta a történteket. Soha.

A golf. Igazából ez szórakozás, nem pedig vitaforrás.
Nevetséges az egész. Ez a hobbija. Ugyanolyan keményen dolgozik, mint bárki más, talán még keményebben is. Soha nem késik. Mindig időben érkezik az edzésekre. Ő még mindig a világ egyik legjobb játékosa, és nevetséges arról beszélni, hogy elmegy golfozni. Egyébként pedig remek golfozó. Ezt csak úgy mondom. Teljesen gyerekes dolog erről írni, a játékosok között pedig egy kedves poén. Senki nem teszi ezt szóvá, és minél többször beszél erről a sajtó, annál viccesebb lesz a dolog a játékosok között.

Nem kellett volna tudniuk megfelelően bánni a médiával úgy, hogy elmondják, 100%-ig elkötelezett?
Gareth esetében nem gondolom, hogy bele kellene mennie a játékba. Mindene megvan, amire szüksége van. Ott van a szerető családja, minden, amit akar. A csapattársai kedvelik, egy nagyszerű csapatban játszik. Miért érdekelné egyáltalán, amit a sajtóban írnak? Ami szerintem fontos, az az, hogy azok az emberek, akik számítanak, mit gondolnak róla. Az emberek a futball világában, az emberek, akik ismerik, mindenki, aki fontos. Az, hogy a sajtó egyik embere mit gondol, egyáltalán nem fontos, ő így gondolkodik. És ezt tiszteletben kell tartani. Nagyon tisztelem azért, ahogy az életét élni akarja. Ő csak egy normális ember akar lenni. Fantasztikus srác, csak azokkal foglalkozik, akikkel valóban kell.

Egy edző azt mondta nekem, hogy ahhoz, hogy kihozd Bale-ből a legjobbat, fel kell húznod.
Azt hittem, hogy egy új szerződést kell kínálnod neki.

Nos, lehet, hogy ez is segítene. Nem tudom, hogy Zidane-nal is ez történt-e. Ez lehet a taktikája?
Attól tartok, hogy ezt tőle kellene megkérdezni. Nem akarok taktikai dolgokba belemenni…

Milyen a kapcsolat kettőjük között?
Az egyik egy játékos, a másik az edző. Ennyi.

Mi lesz a jövő? Mennyire volt közel a távozáshoz?
Nagyon, nagyon közel volt. És az utolsó pillanatban történtek dolgok, végül pedig mind tudjuk, hogy maradt.

Bale

És mi a helyzet a januárral?
Meglátjuk. Semmi nem változott az elmúlt hónapokban. A Real Madrid játékosa, szerződése van, és amíg akarják, addig nem igazán tehetünk semmit.

Boldognak mondaná?
Nem ugrik ki a bőréből.

Miért nem távozik, ha így van?
Szerződése van, amíg a Real Madrid játékosa, 100%-ot ad magából.

Én korábban azt írtam, hogy ez az utolsó idénye itt. Gondolja, hogy ezen dolgozik?
Úgy gondolom, hogy a dolgainkat megtartjuk magunknak. Úgy gondolom, hogy ha érkezik egy jó lehetőség, amivel szívesen élne is, akkor le kell ülnünk a Real Madriddal és az elnökkel, hogy megnézzük, hogy állunk.

Nem biztos, hogy elhagyja a klubot. Még mindig van két éve a Real Madridnál. Sosem kérték, hogy menjen el. A tények és számok bizonyítják, hogy a Real Madrid nagyobb eséllyel nyer, ha ő is a pályán van. Azzal pedig soha, senki nem vádolta meg, hogy nem ad bele mindent.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK