Casemirónak többre van szüksége egy masszázsnál

A brazil kihagyhatatlan Zidane csapatából, de nincs, aki pótolja. Meddig mehet ez így? A MARCA újságíróját is ez a téma foglalkoztatja.

Kering egy anekdota, még a galaktikus korszakból. Egy edzés után több játékos is a fizioterapeuták szobájában tartózkodott.

Ott volt Zinédine Zidane, Ronaldo, Luis Figo, Roberto Carlos és Raúl. Mindannyian várták a jól megérdemelt masszázsukat, mintha csak a halpiacon lennének. Nem volt elegendő kéz ennyi csillaghoz, de azt, hogy ki legyen az első, Ronaldo döntötte el. És nem Zizou, nem Figo, de nem is Raúl ment elsőnek, pedig amit Raúl akkoriban csinált… Nem, az első Claude Makelele, egy lényegében újonc volt. Egy csendes srác, aki sokkal inkább illett a Pavónok közé, mint a Zidane-okhoz.

Ronaldo és Makelele

Ronaldo egyértelmű volt, amikor elmagyarázta a dolgot híres csapattársainak: „Hagyjátok, hogy pihentesse a lábait, így holnap futhat mindannyiunkért és nyerhetünk.”

„Ámen”, hangzott az egyöntetű válasz.

Azóta legalább 15 év telt el, az orvosi gyakorlat is rengeteget fejlődött, leginkább a technológia nyújtotta lehetőségek miatt, úgyhogy ilyen helyzet sem ma, sem jövő héten, sem később nem fordulhat elő, de ha mégis megtörténne, akkor teljes egyetértés lenne a blancók öltözőjében: masszírozzátok meg Casemirót, megérdemli.

A Real Madrid szerdán tét nélküli meccset játszott Brugge-ben, a brazil pedig mind a 90 percet a pályán töltötte, ami sokak számára meglepő és érthetetlen döntés volt. Mindössze egy sárga lapra van az eltiltástól, a logika pedig úgy diktálja, hogy nem fog játszani a Valencia ellen, hogy elkerülje az eltiltást a Clásicóra. A Real Madrid kezdője a Nou Campban Casemiro nélkül olyasvalami, amire gondolni sem érdemes.

A legnagyobb bizonyíték arra, hogy van egy pótolhatatlan játékos a Real Madrid jelenlegi keretében, az az, hogy Casemiro az aktuális idény lehetséges játékperceinek 96,8%-át a pályán töltötte. Minden sorozatot figyelembe véve mindössze 60 percet hiányzott, vagyis könnyű megérteni, hogy Zidane miért nem akarja kihagyni még egy edzőmeccsről sem. Ezért játszott Brugge-ben is.

Casemiro

Amit már nem olyan könnyű megérteni, hogy miként lehetséges, hogy az övé az egyetlen poszt, ahol nincs igazi helyettes, miközben a támadók esetében három, vagy akár négy alternatíva is van bizonyos posztokra. Az sem világos, hogy miért engedték el Marcos Llorentét az Atléticóba (ahol még annál is kevesebb játéklehetőséghez jut, mint a blancóknál) úgy, hogy először nem gondoskodtak pótlásról. De a leginkább érthetetlen dolog talán az, hogy a pletykák szerint a legesélyesebbek a középpályás posztra Paul Pogba, Donny van de Beek, Christian Eriksen, Fabian Ruiz és Martin Odegaard, akik egytől egyig támadó szellemű játékosok. De olyan mozgolódásról nem hallani a játékospiacon, ami lehetővé tenné azt, hogy megelőzzük Casemiro kiégését, ami előbb vagy utóbb elkerülhetetlenül be fog következni.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK