Zidane: Valverdének nem volt más választása

A Real Madrid büntetőkkel múlta felül az Atlético Madrid csapatát a spanyol szuperkupa döntőjében, bezsebelve ezzel az idény első trófeáját. A mérkőzés után a klub vezetőedzője megosztotta gondolatait a sajtó munkatársaival.

A mérkőzésről: „Azért jöttünk ide, hogy trófeát nyerjünk, és egy igazán kemény, munkával teli hét van mögöttünk. Egy fantasztikus döntőn vagyunk túl. Az Atlético nagyon jól játszott, ezért gratulálnunk kell minden egyes játékosunknak, azoknak is, akik nem jutottak lehetőséghez, hiszen nagyszerű munkát végeztünk a héten. Néha nehéz perceket éltünk át, de mindvégig hittünk abban, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést. A győzelem a csapat érdeme. Mindkét itteni mérkőzésünk nehéz volt, de erre ez különösképpen igaz. Szenvedtünk egy briliáns ellenféllel szemben. Két fantasztikus csapat volt a pályán, akik nagyszerű meccset játszottak. Mindkét félnek voltak helyzetei, de ilyen a futball, végül a büntetők döntöttek.”

Elemzés: „Keményen dolgoztunk és türelmesek voltunk. Az idény elején voltak nehézségeink, de az ilyen dolgok megtörténnek a futballban. Most örülnünk kell ennek a címnek, de az idény még nagyon hosszú. Sok sorozatban vagyunk még érdekeltek, sok van még hátra.”

Valverde: „Jó munkát végzett, a kiállítás előtt nem volt más választása. Elnézést kért Moratától. Őt választották a mérkőzés legjobbjának, de ez a cím mindenkit megillet, mert minden játékosom beleadott mindent. Valverde megérdemelte a címet, ahogy a többiek is.”

Courtois: „Mindenkinek gratulálnia kell Courtois-nak is. Nagyszerű teljesítményt nyújtott a mérkőzés és a büntetőrúgások során is. Mindez Robertónak, a kapusedzőnknek is köszönhető, hiszen együtt készülnek a büntetőkre is. Nagyon elégedett voltam vele.”

Csak megnyert döntők a neve mellett: „Mindig beleadtam mindent, de a játékosoknak kell gratulálni, hiszen a győzelem nekik köszönhető. Ez kódolva van a klub DNS-ébe, számomra pedig csak az a fontos, hogy mindent beleadjak és higgyek abban, amit csinálunk. Kemény munkával és alázattal nagy dolgokat érhetünk el.”

Mariano: „Minden rendelkezésre álló játékosomra számítok. Végül nekem kell választani. Mariano helyzete nem fog változni.”

A stáb: „Igaz, hogy én vagyok a csapat edzője, de mögöttem rengeteg olyan ember van, aki nagyon jól dolgozik és megtesz mindent ezért a mezért.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK