Beszámoló: Real Valladolid – Real Madrid (0-1): Pontelőnnyel a tabella élén

A blancók számára a bajnoki tabella első helye volt a tét a José Zorrillában tegnap este, ahol Zidane fiai végül begyűjtötték a három pontot. A Madrid Nacho góljának köszönhetően győzni tudott a Valladolid ellen, így a tabella élére ugrott.

A Real Madrid játékosai nagyon szerették volna kiharcolni a győzelmet, az első percekben magukhoz is vették a kezdeményezést, azonban egy olyan ellenféllel találták szemben magukat, amely nagy nyomás alá helyezte őket.

Tíz perc elteltével Rodrygo hatalmas rúgást kapott Joaquintól az ellenfél térfelén, azonban a páros lábbal történő becsúszást a játékvezető mindössze egy sárga lapos figyelmeztetéssel jutalmazta. Kroos a szabadrúgást tökéletesen tekerte Casemiro fejére, a brazil pedig a hálóba juttatta a labdát, azonban a játékvezető a videóbíró segítségével les címen érvénytelenítette a találatot. A hazaiak reagáltak, Courtois-nak kellett figyelnie egy szögletet követően. A mérkőzés intenzitása nem hagyott alább, Mendy és Rodrygo próbálták megtalálni az utat a védelem mögé, de végül mégis Casemiro próbálkozott távoli lövéssel a 38. percben. A félidőre 0-0-s állás mellett vonultak el a játékosok.

Beszámoló

A blancók aztán magasabb fokozatba kapcsoltak a második félidőre, a helyzetek gyors egymásutánban érkeztek. Casemiro Rodrygónak passzolt, aki aztán nagy vetődésre kényszerítette a hazai kapust. Ramos egy szöglet után próbálkozott fejessel, sikertelenül. Nagyjából a hatvanadik perc környékén Isco végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos vonala mellől, ám a labdája a kapu fölött hagyta el a játékteret.

A 66. percben Rodrygo varázsolta a labdát Benzema fejére, ám a francia a kapufa mellé bólintott. Lucas Vázquez beállt, hogy meghozza azt a kis ravaszságot a Real Madrid támadásaiba, ami hiányzott a csapatból. A 78. percben Kroos ívelt be egy szöglet után a büntetőterületen belülre, ahol Nacho emelkedett tökéletes ütemben, és a hosszúba fejelt. Masip tehetetlen volt. A blancóknak ezt követően ki kellett húzniuk a hátralévő időt gól nélkül, miközben a Valladolid minden erejét összeszedve rohamozott. A hazaiak gólt is szereztek, ám a gólszerző Guardiola leshelyzetben kapta a mindent eldöntő labdát, így a találat érvénytelen volt. A Real Madrid egy rendkívül nehéz este végén, listavezetőként hagyta el a José Zorillát.
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Real Madrid a LaLiga bajnoka
Tovább

Íme a 2024/2025-ös bajnoki menetrend

Hivatalossá vált a Real Madrid bajnoki menetrendje, már ami a hétvégéket és a hétközi fordulókat, illetve az ellenfeleket…