Vallejo: Nem kell mindenáron bizonyítanom, hogy mit tudok

Jesús Vallejo biztos abban, hogy sikertelen kölcsönjátéka után a Wolverhampton csapatánál semmit sem kell bizonyítania. Miután Angliában nem sikerült beverekednie magát a kezdőbe, a fiatal középhátvéd visszatért Spanyolországba, és a szezon hátralévő részét a Granada együttesénél tölti.

Miért éppen a Granada?

„Fran Sánchez, a sportigazgató nagyon őszinte volt velem, tetszett, amit mondott. Beszéltem az edzővel, Diego Martinezzel és Carlos Fernándezzel is, aki csapattársam volt az U19-es és az U21-es válogatottban is. Nem kellett sok idő ahhoz, hogy meggyőzzenek, ez az ideális hely számomra. Abból, amit az elmúlt napokban láttam, úgy érzem, jó döntést hoztam.”

Milyen volt az Angliában töltött idő?

„Nagyon jól alkalmazkodtam mindenhez: a városhoz, a klubhoz, a nyelvhez. Egy skót gyógytornásszal jártam nyelvórákra, és vele is angolul társalogtam. Számomra ismeretlen okok miatt nem segíthettem sokat a csapatnak, de pozitív maradtam. Sok mindent tanultam Angliában és készen álltam minden edzésre és minden mérkőzésre.”

Spanyolországban csodálkoztunk azon, hogy ennyire kevés lehetőséget kaptál.

„Minden nap igyekeztem a legjobbamat nyújtani. Ha játszani kellett, jó teljesítményt nyújtottam és jól éreztem magam. Mindig készen álltam, ha arról volt szó, hogy játszani kell. De voltak olyan döntések, amelyekbe nem volt beleszólásom.”

Vallejo Granada

A Spanyolországba való visszatérés lehetősége befolyásolta a döntésed, hogy elhagyd a Wolvest?

„Nem foglalkozom túl sokat azzal, hogy hol élek. A projektre fókuszálok, arra, hogy mit tanácsolnak azok az emberek, akiket ismerek, és arra, ami kívülről érkezik. Láttam, hogy a Granada jól teljesít, hogy az edző minden játékosára számít, és a kupában is talpon vannak még. Úgy gondolom, ideális helyre érkeztem.”

Beszéltél Nuno Espírito Santoval, mielőtt Angliába utaztál?

„Igen, nyáron felhívott és azt mondta, hogy nagyon szeretné, hogy csatlakozzak hozzájuk. A Real is ezt javasolta. Ráadásul a Premier League-ről volt szó, így ennyit mondtam: „Csapjunk bele!” Eléggé eltökélt vagyok és az angol liga nem ijesztett meg. Aztán valamilyen okból kifolyólag nem kaptam lehetőséget, de mindig korrekt voltam; tiszteletben tartottam a döntéseket és erre büszke vagyok. Mindig elsőként érkeztem az edzésekre és én örültem a legjobban a jó eredményeknek. Ebben a tekintetben büszke vagyok magamra, hiszen az első perctől az utolsóig profiként viselkedtem.”

Hogy gondolod, meg kell mutatnod ismét, hogy mire is vagy képes?

„Ahogy mondtam, azért jöttem, hogy segítsem a csapatot úgy, ahogy csak tudom. Nem vagyok a megszállottja annak, hogy mindenáron bizonyítsam a tudásom, minden nap keményen dolgozok azért, hogy jobb játékos és jobb ember legyek.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK