Vinícius: Tudom, hogy a gólok is jönni fognak

Vinícius Jr. a brazil Esporte Interativo vendége volt, a vele készült interjút pedig a spanyol AS is közölte. A Real Madrid támadója a csapat jelenlegi helyzetéről, aktualitásáról mesélt, illetve a saját helyzetét is elemezte.

Copa América vagy Olimpia: „Bárcsak mindkettőt választhatnám… Ez az utolsó esélyem arra, hogy az Olimpián szerepeljek, meg akarom nyerni az olimpiai aranyat és bevonulni a brazil válogatott történelmébe.”

A klub engedélye az Olimpiához: „Nem tudom, hogy elengednek-e, nem beszéltünk még róla. Meglátjuk, hogy mi a legjobb a klubnak és másoknak.”

Csúcs- és mélypontok az idény során: „Nyugodt vagyok, csak a játékra, a klubra és a családomra koncentrálok. Az idény során megtaláltam a legjobb formámat, és nem gondolom, hogy az idény kezdetekor rosszabbul játszottam volna. Kicsit komplikáltabb volt a helyzet, amikor kevesebbet szerepeltem, de a klub végig támogatott és mindig nyugtatott. Tudtam, hogy eljön az én időm, a legnagyobb meccsek közül néhányra januárban és februárban került sor, épp ezért mindenkire szükség van a keretből.”

Kölcsönszerződés: „Sosem jutott eszembe. Tudom, hogy a futballban a dolgok az egyik pillanatról a másikra megváltozhatnak, még egy mérkőzés közben is, éppen ezért nyugodtnak kell maradnom. Néha talán elgondolkozol azon, hogy elmész egy másik csapathoz, de nagyon nehéz meglépni ezt egy idény közben. Ami engem illet, sosem gondolkodtam ilyesmin. Mindig itt akartam maradni, bele akartam adni mindent, a világ legjobbjaival akartam játszani. Úgy vélem, ha elmennék egy másik klubhoz, az az edzésmunkámat és a játékomat is befolyásolhatná.”

Kapcsolata Zidane-nal a nehéz pillanatokban: „Úgy gondolom, hogy számára sem könnyű a helyzet, hiszen nagyon sok játékos van a csapatban. Mindig támogatott, hogy meglegyen a lelki békém, felkészített arra, hogy készen álljak, bármi is történik. Mindig azt mondogatja, hogy a gólok jönni fognak. Rengeteget segített.”

Zidane hite: „Minden egyes játékosában hisz. Ha valamelyik játékos nem hisz saját magában, szólhat Zidane-nak, aki segíteni fog. Sosem játszatja ugyanazt a csapatot huzamosabb ideig. Az egész keretnek támogatást nyújt, ami segít abban, hogy a játékosoknak legyen meg a kellő önbizalma, amikor eljön az ő idejük.”

Zidane elmagyarázza, ha valami jó vagy rossz: „Igen, ez történik. Videókat mutat arról, amit jól csináltunk, de arról is, amit rosszul. Kiemeli azokat a dolgokat, amikben fejlődnünk kell. Ez a rendszer jól működik, Zidane sokat segít nekünk. Ebben az idényben kevesebb gólt kaptunk, mint bárki más a bajnokságban, úgyhogy az eredmények is ezt igazolják.”

Neymar az Olimpián és a Copa Américán: „Brazíliának mindkét tornán szüksége van rá. Mindig szükségünk van Neymarra. Mindkét tornán játszhatna, tudna segíteni a csapatnak.”

Neymar és az Aranylabda: „Ha elkerülnék a sérülések, és ezáltal sokat tudna játszani és nyerni, akkor a bolygó legjobb játékosa lehetne. Brazíliával is nyerhet még címeket. Mindig jó az oldalán játszani.”

Sajtó: „A média véleménye nagyon gyorsan változik. Novemberben még az egyik legrosszabb játékos voltam, most az egyik legjobb vagyok.”

Rodrygo: „Mindannyiunk számára van hely a csapatban, ugyanakkor nagyon nehéz mindig lehetőséghez jutni. A szituáció nehéz a játékosok, valamint az edző számára is. Zidane meglehetősen sokat rotálja a csapatot, így szinte ugyanannyi meccset, ugyanannyi játékidőt kapunk. Rodrygo segít nekem, én is segítek neki. Már Brazíliában is jóban voltunk. Szeretnék vele együtt játszani a válogatottban is. Ő az egyik legjobb barátom a csapatban, a többi brazillal együtt. Az edzőpályán kívül is találkozok vele, valamint Militãóval is.”

Hazard visszatérése: „Örülök, hogy visszatérhet. Ő is tagja a csapatnak, így Zidane számíthat rá is. Biztos vagyok benne, hogy Hazard megmutatja, a csapatnak hiányzott a benne rejlő minőség az elmúlt hónapokban. Sokat fog segíteni nekünk a tavasz során. Azt szeretnénk, ha a keret minden tagja egészséges lenne.”

Játék a jobb oldalon: „Nem lehet ugyanúgy játszani mindkét szélen. Fejlődnöm kell ebben a tekintetben, mert korábban sosem játszottam a jobb oldalon. A Real Madridban viszont néha ott van rám szükség. A bal szélen minden egyszerűbb számomra, tudom, hogy mikor mit kell tennem.”

A Bernabéu: „Tetszett nekik, amikor a legutóbbi idény végén labdát kaptam és a kapu irányába törtem. Támogatnak, boldoggá tesznek. Szeretném ezt sok-sok góllal és trófeával meghálálni nekik.”

A kevés gól miatti kritikák: „Az utánpótlás csapatokban sok gólt szereztem, de itt sokkal távolabb vagyok a kaputól, ami megnehezíti a dolgom. Ugyanakkor még mindig csak 19 éves vagyok. Folyamatosan fejlődök, a tapasztaltabb játékosok is sokat segítenek. Mindig mondják, hogy ne aggódjak emiatt. Távolról úgy lövök, mint Sterling. Ő olyasvalaki, akire mindig felnézek. Nem volt igazi góllövő a pályafutása elején, de most 15 vagy 16 gólnál jár az idényben, és mindig tud szintet lépni az előző szezonjához képest. Tudom, hogy a gólok is jönni fognak. Zidane ott van velem az edzéseken, segít javítani a befejezéseimet és a mozgásomat. Nagyon megkönnyíti a dolgot, hogy olyan edzőm van, aki maga is játékos volt. Rengeteget segít a pályán és azon kívül is.”

Reinier: „Nem beszéltünk még. Azt hiszem, szombaton érkezik majd Madridba. Beszélni fogok vele, ha már itt lesz. Nagyszerű lesz egy újabb brazil játékost a keretben tudni.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK