Jamie Carragher: Az UEFA kétségbeesetten akarja majd, hogy a Real Madrid kiejtse a City-t

A korábbi angol válogatott futballista egy televíziós műsorban beszélt a Manchester City eltiltásáról. Mint ismeretes, az angol együttest két idényre zárta ki az UEFA a Bajnokok Ligájából, amiért a City megsértette a pénzügyi fair-play szabályait.

„A játékosoknak nem szabad elhagyniuk a City-t. Nem szabad erre gondolniuk. Gondolj bele. Kifizették értük a hatalmas pénzeket, megkapják a zsíros fizetéseket, a klubot pedig végül is pont ezért tiltják el. Az elmúlt években itt voltak sikeresek. Nézzük például Buffont a Juventusnál. Lojális volt, kitartott. Ez a követendő példa.”

„Valaki említette, hogy majd most megmutatják, mindent bele kell adniuk, hogy bizonyítsák, itt a helyük a BL-ben. Én pedig nem hiszem el, hogy a Manchester City még most is ott van a BL-ben. És ezt nem liverpooli szemmel nézve mondom.”

Carragher

„Mi lenne, ha megnyernék a sorozatot? Ők is ott vannak az esélyesek között. Európa egyik legjobb csapatáról beszélünk. Ez a sorozat kigúnyolása lenne. Az UEFA kétségbeesetten fogja akarni, hogy a Real Madrid legyőzze a City-t. Teljesen kétségbeesetten.”

„El tudod képzelni a szituációt, amikor az UEFA embereinek a Manchester City egyik játékosnak kellene átadniuk a trófeát Isztambulban?” 

„Az első kérdés, amit Pep Guardiola megkapna a meccs után, az lenne, hogy ez is egy elcsalt győzelem volt? Mint a Barcelonáé? Megkérdőjeleznék a kupa értékét. Egyáltalán ott kellene lenniük a tornán?” 

„Szóval most ott vannak, de ha nyernek, azzal teljesen beszennyezik a sorozatot. Úgy gondolom, hogy az UEFA-nak azonnal ki kellett volna zárnia a City-t, vagy a döntést az idény végén kellett volna meghozniuk.

Forrás: SkySports
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK