A PSG komoly ajánlattal akadályozná meg Mbappé klubváltását

A PSG visszautasíthatatlan szerződésajánlattal láncolná magához Kylian Mbappét egy, a klubhoz közeli forrás szerint.

„A Madridnak nehéz dolga lesz Mbappé megszerzésével” – mondta az AS-nek nyilatkozva a „tűzközelben” lévő, meg nem nevezett forrás.

A vezető közvetítők, akik a nagy európai transzferek megkönnyítését végzik, ugyanezen a véleményen vannak – ügynökök, akik minden nyáron milliókat keresnek jutalékok felszámolásával, de ebben az esetben kimaradtak a világ egyik legjövedelmezőbb üzletéből, köszönhetően a játékos apjának.

Az AS párizsi forrása szerint a PSG egy szinte visszautasíthatatlan szerződést tol Mbappé elé az Európa-bajnokság előtt, amely az egyik legjobban fizetett játékossá tenné Cristiano Ronaldo és Lionel Messi mellett – körülbelül 50 millió euróról van szó évente, a szükséges adók levonása után. „Nem akarják elengedni a 2022-es qatari világbajnokság előtt, ez stratégiai kérdés számukra” – erősítette meg a forrás.

Kylian Mbappé

Mbappé jelenlegi fizetése meglehetősen alacsony

Érdekesnek tűnhet, de a fiatal francia viszonylag kevés pénzt tesz zsebre, már ami a futballistákat illeti. A L’Equipe által nemrég kiszivárogtatott információk szerint nagyjából 15 millió euró kerül a számlájára évente, ami mindössze 3 millióval több, mint amikor aláírt a párizsi alakulathoz 2017 nyarán, 180 millió euróért.

A játékos jelenlegi kontraktusa 2022-ig tart és csapata azon ténykedése, amellyel mindenáron meg akarja tartani, áthúzhatja a Real számításait.

A blancók a „Hazard-stratégiát” követik

A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez 2021 nyarán tervezi leigazolni Mbappét, amikor már csak egy év lesz hátra a szerződéséből. Ez hasonlít Eden Hazard megszerzéséhez, akiért 100 millió eurót utaltak át a Chelsea bankszámlájára, ez az összeg pedig jócskán elmarad a belga valódi piaci értékétől.

A Real semmiképp sem szeretné, ha kiszemeltje szerződést hosszabbítana klubjával, de biztos távolságból szemléli az eseményeket, mivel nem szeretné, ha megromlana az egyébként kiváló viszonya a PSG-vel, ahol az ifjú titán a csapat kulcsemberévé vált.

Kylian Mbappé

„Azt mondani rá, hogy ő egy elrontott gyermek? Ezt nem tudom elfogadni” – mondta a francia együttes sportigazgatója, Leonardo néhány nappal ezelőtt, amikor Thomas Tuchel vezetőedző és Mbappé nem túl rózsás kapcsolatát igyekeztek rendbe tenni.

„Ő egy imádnivaló, rendkívül elkötelezett és fantasztikus játékos… A világ négy legjobb játékosai közül az egyik 35 éves, a másik már a 32-t töltötte, másik kettő pedig 28, illetve 21 éves. És ez utóbbi kettő nálunk játszik. Hadd örüljünk ennek. Boldog vagyok sportigazgatóként. Kamatoztatnunk kell a tudásukat, élveznünk kell a futballt, és ideje befejezni a problémák taglalását.”

Mbappé a pályán kívül is megéri a pénzét

A francia támadó nemcsak a pályán, hanem azon kívül is fontos szerepet játszik a PSG-ben. Neymar mellett ő volt a másik fontos tényező abban, hogy a Nike 10 évvel, 2032-ig meghosszabbította szerződését a párizsi klubbal úgy, hogy évi 25 millióról 75 millió euróra növelte a támogatást. Számos jelentés mutatta már ki, hogy ez a szám csökkenne, ha Neymar vagy Mbappé elhagynák a klubot.

Neymar és Mbappé

Mióta a Qatar Sports Investments 2011-ben megvásárolta az együttest, a mezeladások hatalmas mértékben növekedtek. 2008-ban még csak 80000 darabot sikerült értékesíteni, míg 2019-ben már több, mint egymilliót – kétségkívül ez is a Neymar-Mbappé-hatás eredménye.

Florentino Pérez fokozottan figyel azokra a bevételi forrásokra, amiket Mbappé leigazolása jelenthet. A Forbes szerint jelenleg 10 millió euró üti a játékos markát szponzori szerződésekből (ebből 5 millió a Nike részéről), és becslések szerint ez a szám a háromszorosára növekedhet, amennyiben habfehérbe öltözik.

„A fizetése egy jó részét jelentené” – mondhatják a Bernabéu irodáiban. Azonban a PSG ezt nem fogja annyiban hagyni. Mbappé a Real miatt már kétszer utasította vissza a felkínált szerződéshosszabbítást, de a harmadik ajánlat bizonyára nagyobbat fog szólni.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK