Sergio Ramos: Szerződéshosszabbítás hegymenetben

Sergio Ramos jelenlegi szerződése 2021 júniusában jár le, a Real Madrid pedig eddig még nem lépett a kontraktus meghosszabbítása kapcsán. A játékos szeretne még két évet hozzátenni a lejárati időhöz, de a klub a belső szabályzata értelmében csak egy évvel hosszabbítana.

Szándékbeli különbségek
A blancók nem siettetik az ügyet. Tisztában vannak azzal, hogy Ramos már 35 esztendős lesz jelenlegi szerződésének lejártakor, ezért még túl korainak gondolják annak megállapítását, hogy megtörténjen-e a hosszabbítás. Arra az esetre, ha végül megállapodás születik, a klub álláspontja egyértelmű: egyszerre egy év.

Ha az andalúz játékos az idény következő szakaszában magas szinten teljesít, akkor fel fognak ajánlani neki egy szerződéshosszabbítást 2022-ig, vagyis a következő világbajnokság évéig. Jelenleg azonban a Real Madrid nem kezeli top prioritásként a március végén 34 esztendőssé váló kapitány szerződéshosszabbításának ügyét. Nem igazán aggódnak amiatt, hogy a jelenlegi szerződés alapján a játékos az utolsó idényét fogja megkezdeni a klubbal a következő nyáron.

AS címlap, Sergio Ramos

Ramos viszont mindenképp folytatni szeretné Madridban, ráadásul két újabb évig. Az előző nyáron felmerült egy kínai átigazolás lehetősége, ám ezt hamar elhessegette a játékos, és kifejezte aziránti szándékát, hogy a Real Madridból szeretne visszavonulni. Ramos kiemelt öltözői szerepe ellenére is nagyon nehéz a klubnak elfogadni a kétéves hosszabbítás ötletét, mivel a klub saját belső szabályzata szerint a 32 esztendős játékosok esetében évente hosszabbítanak szerződést, mindig egy évvel. A blancóknak a Financial Fair Play korlátozásait fejben tartva kell kezelniük a fizetéseket. A kapitány Gareth Bale mellett a legmagasabb fizetéssel rendelkező játékos a keretből, évi nettó 14 millió euróval.

Ramos, aki 2005-ben, 27 millió euró fejében érkezett a Sevillától, eleddig háromszor hosszabbította meg szerződését. Először 8 évre írt alá, az első hosszabbítás 2011-ben történt, akkor 2017-ig tolták ki a szerződés lejárati idejét. 2015-ben aztán megkezdődött egy átigazolási szappanopera. Az akkori hírek szerint a játékosért nagy érdeklődést mutatott a Manchester United, a Madriddal pedig nem tudott megegyezni a hosszabbításról. A tárgyalások végül mégis eredményesen zárultak, Ramos pedig 2020-ig kötelezte el magát aktuális klubjához. A szerződést utoljára 2017-ben módosították, bár ezzel kapcsolatban nem volt hivatalos bejelentés sem a klub, sem a játékos oldaláról. Az új kontraktus pénzügyileg kedvezőbb feltételeket tartalmazott a játékosnak, illetve egy évvel, 2021-ig ki is tolódott a lejárati ideje. Ez az a szerződés, amely a mai napig hatályban van.

A Real Madrid kapitányai
A múltban volt néhány alkalom, amikor a blancók aktuális kapitányai elhagyták az együttest, név szerint Fernando Hierro, Raúl González Blanco és Iker Casillas.

Raúl

Egyikük sem abból a klubból vonult vissza, amely legendákká tette őket. Hierro 35 évesen távozott az Al-Rayyanhoz, később a Bolton Wanderers-ből vonult vissza. Raúl 33 évesen igazolt el a Schalke együtteséhez, ahonnan az Al Saddba, majd a New York Cosmosba vezetett az útja. A spanyol kapus viszonylag fiatalon, 34 évesen intett búcsút a Bernabéunak, és a Portóhoz csatlakozott.

Bár Raúl az utolsó évében elvesztette helyét a csapat kezdő tizenegyében, Hierro és Casillas is úgy távozott, hogy a kezdő rendszeres szereplői voltak. A védő szerződése lejárt, és nem hosszabbították meg, a támadó és a kapus pedig egyezségre jutott a klubbal az aktuális szerződésük felbontása kapcsán.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK