VIDEÓ – Benzema 500!

A francia ötszázadik meccsét játszotta a Real Madridban tegnap este.

A Real Madridnál töltött 11. idényében Karim Benzema eljutott az ötszázadik tétmeccsig a klub színeiben. A francia támadó a Barcelona ellen ért el ehhez a nagyszerű mérföldkőhöz, de ez a mérkőzés azt is jelentette, hogy az Atlético Madrid mellett a Barcelona ellen lépett pályára legtöbbször, szám szerint 34 alkalommal. Florentino Pérez egy 500-as számmal ellátott mezzel ajándékozta meg a játékost a találkozó után.

Florentino Pérez és Karim Benzema

A játékos számai lenyűgözőek. 240 alkalommal talált be az ellenfelek hálójába, amelynek köszönhetően a klub egyik legendájává vált, és jelenleg a klub történetének hatodik legeredményesebb játékosa. Cristiano Ronaldo (451), Raúl (323), Di Stéfano (308), Santillana (290) és Puskás Ferenc (242) előzi meg. Raúl és Santillana után ő a harmadik legtöbbször pályára lépett csatár a Real Madridban.

2009 augusztus 29-én kezdődött az útja, amikor egy Deportivo La Coruña elleni meccsen debütálhatott. Két nappal később megszerezte első találatát is, amelyre a Santiago Bernabéuban, a Xérez ellen került sor. Benzema minden olyan sorozatban pályára lépett, ahol csak lehetett. Az ötszáz mérkőzése az alábbiakból áll össze: bajnokság (337), Bajnokok Ligája (100), Király-kupa (43), klubvilágbajnokság (8), Spanyol Szuperkupa (8), UEFA-szuperkupa (4).

Benzema számos trófeát nyert a klubnál töltött időszakában, ezek közül a legjelentősebb természetesen a Bajnokok Ligája, amelyből négyet is elhódított úgy, hogy mind a négy döntőben kezdőként lépett pályára, a Liverpool elleni fináléban pedig ő szerezte a mérkőzés első találatát. Nyert még 4 klubvilágbajnoki címet, 3 UEFA-szuperkupát, 2 bajnoki címet, 2 Király-kupát és 3 Spanyol Szuperkupát, vagyis összesen 18 trófeát.
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK