Raiola: Egy nagyszerű játékost szeretnék a Real Madridhoz vinni

Mino Raiola adott interjút a MARCA-nak, melyben többek között beszélt Pogba és Håland jövőjéről is. Ennek köszönhetően a már eddig is élénk pletykák a két labdarúgó esetleges átigazolásával kapcsolatban még inkább felerősödhetnek.

A holland szuperügynök számos világsztár képviseletét látja el, így nehéz lenne pontosan megmondani, hogy kire is gondolhatott a hangzatos kijelentéssel, de jelenleg kétségkívül Pogba az egyik legpiacképesebb ügyfele.

Zinédine Zidane 2019 nyarán elszántan igyekezett leigazolni a francia középpályást, de akkor végül nem született semmilyen megállapodás a Manchester Uniteddel.

A klub álláspontja nem teljesen világos a 105 millió eurós piaci értékkel rendelkező futballistával kapcsolatban, bár Ole Gunnar Solskjær elismerte, hogy Pogba várhatóan a 2020/21-es szezont is Manchesterben fogja tölteni.

Pogba és Solskjær

„Mindenképpen szeretném, hogy az egyik általam képviselt nagyszerű labdarúgó a Real Madridban folytassa, és ezt még az idén nyáron szeretném megvalósítani” – ismerte el Raiola a MARCA-nak adott interjúban.

„Mindez hatalmas büszkeséggel töltene el engem is és a játékosaimat is, hiszen a Real Madrid egy hatalmas klub.”

„Nagyon jó viszonyt ápolok a királyi gárdával. Kapcsolatban állok José Ángellel (A Real Madrid főogazgatója – a szerk. kieg.) is, szeretek vele a futballról beszélgetni.”

Pogba szezonját sérülések hátráltatták, habár a koronavírus miatt elrendelt kényszerpihenő lehetőséget ad arra, hogy lássuk őt a vörös ördögök következő összecsapásán.

„Paul nehéz időszakon megy keresztül. Angliában nagyon érzékenyek erre, ezért öntsünk tiszta vizet a pohárba. Pogba csak arra koncentrál, hogy jól zárhassa majd az idényt a Manchester United együttesével. Vissza akar térni a csapatba, hogy a klub vele együtt harcolhassa ki a Bajnok Ligája-indulást érő helyezést a bajnokságban.”

A Manchester United opciós joggal rendelkezik ahhoz, hogy 2022-ig meghosszabbítsa a futballista szerződését. Ennek ellenére Raiola nem nyilatkozott túl meggyőzően a volt Juventus-játékos hosszú távú terveivel kapcsolatban.

„Sosem mondhatod meg előre, hogy mi fog történni. Jelenleg még mi sem tudjuk. Ami most egyedül számít, az a klubja. Meglátjuk, hogy mi lesz majd lehetséges. Az előző évben sokan érdeklődtek iránta, de akkor ez nem volt megvalósítható. Minden ki fog derülni.”

Håland

Még ott van Erling Håland is, aki sokak szerint a megoldást jelentheti a Real Madrid gólszerzési problémáira. Ennek ellenére Raiola azon az állásponton van, hogy a labdarúgó továbbra is a Borussia Dortmund együttesénél fog fejlődni.

„Ő egy hatalmas tehetség.” – mondta el az ügynök.

„Jó látni, hogy folyamatosan játszik, és minden egyes mérkőzésen fejlődik. Senki sem gondolta volna, hogy a beilleszkedése így fog majd haladni a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában. Erre senki sem számított.”

„Nem könnyű Ausztriából Németországba kerülni, majd ezt a szintet produkálni. Teljes mértékben igaz, hogy ő az a labdarúgó, aki gyorsabban képes fejlődni, mint ahogyan azt bárki feltételezné róla. Nem gondolom azt, hogy a legmegfelelőbb időben távozott a Red Bull Salzburgtól, de azt sem hiszem, hogy idén nyáron otthagyja majd Dortmundot.”

Az igaz, hogy a blancók folyamatosan figyelemmel kísérték a játékos teljesítményét az elmúlt időszakban, de egyelőre még nem érkezett hivatalos megkeresés sem a Dortmund, sem a futballista ügynöke felé. A Real Madrid és a német klub jó kapcsolatot ápol egymással. A norvég labdarúgónak 75 millió euró a kivásárlási ára, így csak a királyi gárdán múlik az, hogy kifizetik-e ezt az összeget a játékos szolgálataiért cserébe.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK