Camavinga, avagy a 17 éves srác, aki készen áll a Real Madridra!

Carlos Carpio, a MARCA munkatársa fogalmazta meg gondolatait, a 17 éves játékos lehetséges átigazolásával kapcsolatban.

Öt hónappal ezelőtt a Real Madrid vezetősége megfogalmazott egy listát az ígéretes fiatal kiszemeltekről, akik közül ketten kiemelkedtek, mint a klub elsődleges célpontjai. Az egyikőjük Reinier Jesus volt, aki január 20-án hivatalosan is csatlakozott a Real Madridhoz, a másik pedig Eduardo Camavinga, aki úgy néz ki, hogy követheti a brazil által kitaposott ösvényt. Reiniertől eltérően azonban, ha Camavinga Madridban köt ki, akkor nagy valószínűség szerint rögtön az első keretbe kerülhet, mivel Casemiro helyettesítése sürgős megoldást követel. A kérdés csupán az, ami a fiataloknál ilyenkor megszokott: készen áll-e a 17 éves játékos, hogy megfeleljen a követelményeknek?

Bár igazság szerint ez csak az első kérdés. A második, hogy Zidane vajon megbízik-e benne a fiatal kora ellenére. Habár… ez talán csak a harmadik kérdés. Ugyanis a második inkább az, hogy egyáltalán Zidane lesz-e a Real Madrid edzője a következő idényben, amit jelentősen befolyásolhat az aktuális szezon végkimenetele. Ha nem, akkor Mauricio Pochettino merülhet fel lehetséges jelöltként.

200329_camavinga

De ugorjunk vissza az első kérdéshez. Juni Calafat jelentései alapján – aki már akkor is követte Camavingát, amikor a játékos még csak 14 éves volt – készen áll, ez pedig egybecseng a nagyobb európai klubok megfigyelőinek véleményével. Bár még csupán 17 esztendős, minden megvan benne, amit a Real Madrid ezen a poszton elvárhat: erős felépítésű, technikás, jól helyezkedik, kemény, egy pillanatra sem áll meg, és nincsenek komoly hiányosságai a korához képest. Remekül él a lehetőségeivel, és várakozáson felül teljesít immár egy éve folyamatosan. Ezért a Real Madrid egy 50 millió eurós ajánlatot készíthet elő Camavingáért, habár senki sem tudja, hogy mi lesz a profi futballal a járvány lecsengését követően, és hogy milyen korlátozásokat vezethet be az UEFA és/vagy a FIFA az átigazolási időszak kapcsán.
 

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK