Hogyan juttatták a jó bedobások Gravesent a Real Madridba?

A MARCA következő anekdotája a dán leigazolásának körülményeit eleveníti fel.

José Antonio Camacho lemondása és Mariano García Remón kirúgása után Vanderlei Luxemburgo vette át a Real Madrid irányítását 2004 téli szünetében. A keret jó formában volt, de a nyári igazolások nem váltak be. Jonathan Woodgate sérült volt, Michael Owen és Walter Samuel pedig nem tudtak beilleszkedni.

Januárban megnyílt a lehetőség arra, hogy a Real Madrid leigazolja Thomas Gravesent az Evertontól annak érdekében, hogy némi harcosságot vigyen a középpályára. A keretben olyan futballisták játszottak akkoriban, mint Zinédine Zidane, Guti, Beckham, Solari, és Celades, akik mindegyike remekül bánt a labdával.

Grava

Amikor felmerült Gravesen neve, akinek nagyszerű híre volt a harcos angol bajnokságban, a blancók megfigyelőket küldtek Angliába. Más opciókat is tartalmazott a Real Madrid listája, de Gravesen leigazolása egyre valószínűbbnek tűnt.

Amikor már ténylegesen kezdték fontolgatni a leigazolást, újra kiküldték a megfigyelőket az Everton meccseire. A jelentésekben a gyorsaságára, erejére, de mindenekelőtt kiváló bedobásaira hívták fel a figyelmet a megfigyelők.

Később aztán Gravesen, aki saját elmondása szerint először azt gondolta, hogy az Atlético Madrid játékosa lesz, 2005 január 15-én a Real Madridba igazolt, méghozzá 3,5 millió euró fejében.

18 hónap alatt ötvenszer lépett pályára a habfehér szerelésben, de nem túl sok bedobást végezhetett el, hiszen az Roberto Carlos reszortja volt.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK