A Rennes még egy évre megtartaná Camavingát, de a játékos már nyáron a Real Madridba jönne

Eduardo Camavinga az egyik legígéretesebb tehetség a futballvilágban, a Rennes pedig tökéletesen tisztában van ezzel. A Real Madrid vezet a 17 éves játékos kegyeiért folytatott harcban, akit már a Rennes akadémiáján, és az előző idényben is figyeltek.

Camavinga úgy gondolja, hogy karrierje szempontjából a Real Madrid lenne a legmegfelelőbb lépés, mivel a játékstílusa illene a blancókhoz, és itt lehetősége lenne fejlődni.

A fiatal játékosa 16 éves korában debütált a Rennes első csapatában, azóta pedig 32 mérkőzésen lépett pályára az együttesben, és többek között szerepelt az Európa-ligában is. A Rennes a játékos fiatal korából kifolyólag gyanakodva figyeli a Real Madrid érdeklődését. Bár még csak 17 esztendős, Camavinga nyugodtan dönthet úgy, hogy Spanyolországban fog élni, mivel francia állampolgár.

Camavinga

A játékos családja túl korainak gondolja a váltást egy óriási klubhoz, de azt is tudják, hogy nehéz visszautasítani egy olyan klub hívását, mint a Real Madrid. A Rennes mindenesetre meg szeretné tartani a játékost még egy idényre, és sokkal szívesebben engednék el a következő nyáron, mint most.

A Bernabéuban mindeközben biztosak abban, hogy megtalálják a megoldást a problémára. Tudják, hogy a játékos kedveli a Real Madridot, de azzal is tisztában vannak, hogy nem lesz könnyű véghez vinni az átigazolást. 

Egyelőre senki nem tudja, hogy milyen hatással lesz a koronavírus az átigazolási piacra, és az idény hátralévő részére. Minden megegyezést a legapróbb részletekig ki fognak dolgozni, a klubok pedig nagyon meg fognak gondolni minden döntést a jelenlegi bizonytalan helyzetben.

A Transfermarkt szerint Camavinga értéke jelenleg 40 millió euró. Két hónappal ezelőtt a L’Equipe arról írt, hogy a Rennes 100 millió eurós árcédulát rakott a játékosára.

A Rennes egyébként előre gondolkodott, hiszen aláírattak a fiatal játékossal egy szerződéshosszabbítást, amely 2022 júniusáig kötelezi el őt a klubhoz.

A Real Madrid mindenesetre szeretne találni valakit, aki megosztja a feladatokat Casemiróval a középpályán, és minden jelentés azt támasztja alá, hogy erre Camavinga a legalkalmasabb.

Olyan játékosnak tartják, aki meglehetősen könnyedén tudna alkalmazkodni a poszthoz, és meg tudná csillogtatni a támadó kvalitásait is, amelyeket a francia bajnokságban már láthattunk tőle.

A blancók mindenesetre más lehetőségeket is megvizsgálnak, de az igazság az, hogy Zinédine Zidane kiválasztottja Camavinga.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK