A Real Madrid Casemiro-klónt keres

Zidane szeretné biztosítani Casemiro számára a pihenés lehetőségét, és három lehetséges jelölt neve merült fel a klubnál a brazil helyettesítésére. Az AS címlapon foglalkozik a témával.

Zinédine Zidane egy ideje már azon töri a fejét, hogy találnia kellene valakit, aki képes helyettesíteni Casemirót. A francia edző számára a brazil középpályás érinthetetlen, és ő jelenti a középtávú megoldást a madridi pálya közepén. Zidane 2016 februárja, az első elveszített madridi derbije óta bizalmat szavaz Casemirónak, ami azóta is töretlen. Ezért is kell egy olyan játékos, aki szükség esetén képes helyettesíteni a brazilt. Eduardo Camavinga, N’Golo Kanté és Boubakary Soumaré a három név, akik lehetséges opcióként felmerültek a probléma megoldása kapcsán.

Zidane több alternatívát is kipróbált, kevés sikerrel. Fede Valverde és Paul Pogba (ha utóbbi végül megérkezik) profilja áll legközelebb Casemiróéhoz, azonban nem mondhatjuk, hogy tökéletes az egyezés. Marcos Llorente ideális jelölt lett volna, de őt nem vették számításba, Kroos pedig két évvel ezelőtt elzárkózott a lehetőségtől. „Nem vagyok olyan, mint Casemiro” – nyilatkozta akkor.

AS

’Case’ a legtöbbet foglalkoztatott játékos a Real Madridban
Casemiro ebben az idényben nélkülözhetetlen volt, Zidane őt használta a legtöbbet (3120 perc). Ebben a tekintetben a brazil Sergio Ramost előzi meg (3033 perc). A 2016-os derbi óta mondhatjuk, hogy ez a trend, hiszen a brazil akkor Cristiano, Keylor és Ramos mögött a negyedik legtöbbet foglalkoztatott játékossá vált. 2017-18-ban, Zidane utolsó teljes idényében Casemiro a keret legtöbbet foglalkoztatott játékosa volt (3945 perc). A 2016-17-e idényben a 8. helyen állt (3313 perc), de csak mert 13 meccset ki kellett hagynia sérülés miatt.

Casemiro is játszani akar. Októberben megkérdezték a véleményét arról, hogy a játékpercek 96%-ában a pályán van. „Mindig játszani akarok, és még annál is többször” – mondta akkor. Zidane mindenesetre biztosítani szeretné játékosa számára a pihenőidőt, amikor erre lehetőség van. És itt jön képbe Camavinga, Soumaré és Kanté. A klub Casemiro klónját keresi.

Camavinga: A legjobb illeszkedés, Zidane ajánlása
Zidane szeretne egy Varane-éhoz hasonló üzletet kötni Camavinga ügyében. A Madrid számára 10 millió euróba került a francia védő, akit még Zidane ajánlott be Florentino Péreznek. Camainga ennél többe kerülhet, valahol 45 millió euró és 50 millió euró között lehet az ára. Az ügynöke, Moussad Sissoko eddig még nem üzletelt a Real Madriddal, egyébként ő képviseli Ousmané Dembélét is.

Camavinga

Kanté: Nagyon hasonló karakter, a Chelsea megválhat tőle
N’Golo Kanté (29) az a középpályás, aki leginkább hasonlít Casmiróra. Nagyon hasonló szerepben játszanak. Kanté a Leicester City-ben és a Chelsea-ben is kiemelkedőt nyújtott, de világbajnokságot is nyert a francia válogatottal. Még három év van hátra a szerződéséből, amit 2018-ban újított meg a Chelsea-vel, és amivel akkor a Stamford Bridge legjobban fizetett játékosává vált. Jelenleg ez a legnagyobb akadály. A Chelsea elvileg nyitott lenne a tárgyalásokra, de 80 millió euró körüli összeg lenne a kiindulási pont. A játékos mellett szól, hogy Pogbával remekül megértik egymást a francia válogatottban, és Zidane megpróbálhatja a Madridnál is felállítani ezt a párost.

Kanté

Soumaré: 21 éves, a Lille játékosa, és Klopp imádja
A francia tehetségek legújabb generációjának tagja, Camavingával együtt. Jobban hasonlít Pogbára, mint Casemiróra és Kantéra, tagja volt az U16-os és az U21-es francia válogatottnak. Jelenleg a Lille-ben tündököl, miután a PSG akadémiájáról kikerült. Ami az árat illeti, ebben az esetben tűnik a legreálisabbnak. A játékost nagyjából 24,5 millió euróért lehetne megszerezni.

Soumare

A 21 éves futballista egyébként több európai nagycsapat érdeklődését is felkeltette, az egyik legnagyobb kvalitású edző, aki érdeklődik iránta, Jürgen Klopp. A Liverpoolnak nagyon tetszik a játékosban rejlő potenciál, és ő az egyik kiszemeltjük a következő átigazolási időszakra.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK