Julien Stéphan: Camavinga képes lenne megállni a helyét a Real Madridban

A Rennes edzője a fiatal francia játékost méltatta az AS-nak adott interjújában, amely ezúttal a lap címlapsztorijaként jelent meg.

39 éves kora ellenére sok tapasztalatot szerzett már, megnyerte a francia labdarúgókupát.
24 évesen kezdtem, ami azt jelenti, hogy már akkor edzéseket terveztem, beszédeket tartottam, és az elmúlt 15 év a tapasztalatszerzésről szólt. Hosszú ideig dolgoztam olyan játékosokkal, akik az utánpótlást erősítették, majd a Rennes B csapatának edzője lettem. Megpróbálok mindent átadni, amit tanultam.

Édesapja, Guy a francia válogatott jelenlegi edzőjének második embere. Gondolom mindketten tudják, hogy miként kell megállítani Mbappét.
Ez nagyon nehéz. Mbappé minden sorozatot figyelembe véve 30-nál is több gólt rúgott ebben az idényben. Minden megvan benne: sebesség, technikai tudás, elképesztő magabiztosság. Látom, hogy éhes a sikerre. Még csak 21 éves, de egyre jobb lesz az idő előrehaladtával. Minden megvan benne ahhoz, hogy a bolygó legjobb csatárai közé emelkedjen, talán még az Aranylabdát is megnyerheti.

AS

Ha már fiatal sztárok. Hogy fedezte fel Camavingát?
Korábban a Rennes utánpótlás csapataiban játszott. Az U16-osok között kellett volna lennie, de az U17-ben játszotta végig az idényt. Akkoriban sokat figyeltem őt, ott figyeltem fel rá. 2018 decemberében én lettem a vezetőedző, és felhoztam az első csapat edzésére, mivel megláttam benne a lehetőséget. Nem bántam meg.

Nem félt, hogy túl hamar dobja be a mélyvízbe?
Nem igazán látszott rajta, hogy 16 vagy 20 éves. A kor nem számít egy ilyen tehetségnél. Ha valaki készen áll, akkor készen áll. Megpróbáltuk felkészíteni arra, hogy az első csapattal dolgozhasson, és sok minden arra utalt, hogy nem volt korai. Tudtuk, hogy működni fog a dolog, az előző idény végén pedig megadtuk neki a lehetőséget. Élt vele.

Gondolja, hogy megvan benne a tudás, ami a Real Madridban való játékhoz kell?
Egyértelmű. Látom őt, ahogy a közeljövőben a legmagasabb szinten játszik, annak összes kihívása mellett. A fejlődését követve úgy gondolom, hogy megvan benne a potenciál, és rendelkezik azokkal a kvalitásokkal, amelyek ahhoz kellenek, hogy egy napon egy top klub játékosa legyen.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK