Thibaut Courtois nagy egyéni célkitűzése

A belga hálóőr ihletett formában védett, mielőtt a koronavírus miatt a bajnokságot felfüggesztették, és már a harmadik Zamora-díja felé kacsintgat.

Thibaut Courtois kiváló szezont produkált a Real Madriddal, míg a járványhelyzet miatt fel nem függesztették a futballt a világ minden táján, így Spanyolországban is. Zinédine Zidane, a csapat vezetőedzője januárban így méltatta a remekül teljesítő hálóőrt: „Nagy valószínűséggel minden madridi kapusrekordot megdönthet.”

A belga válogatott játékos a csapat többi tagjához hasonlóan jelenleg otthon edz, és egy olyan személyes cél lebeg a szeme előtt, ami a spanyol futball legendás kapuvédői közé emelné: három Zamora-díjjal (amit a legalacsonyabb kapott gól/meccs átlaggal rendelkező kapusnak ítélnek) Ricardo Zamora, Gregorio Blasco, José Vicente Train, Salvador Sadurní, Arconada és Ablanedo mellé kerülne az örökranglistán.

Idén Courtois pályázik a legnagyobb eséllyel az elismerésre, hiszen mindössze 16 alkalommal vették be a kapuját a hazai sorozatokat figyelembe véve, 24 lejátszott mérkőzéséből pedig 12-t hozott le kapott gól nélkül.

Thibaut Courtois

A jelenlegi együtthatója így 0.67, ezzel pedig vezeti is a rangsort azon hálóőrök között, akik legalább három meccsen pályára léptek a szezonban. A díjat csak az nyerheti meg, aki legalább 28 mérkőzésen szerepelt az adott idényben, a belga válogatott játékosnak tehát még minimum négy meccsen kell őriznie a blancók kapuját. Legnagyobb kihívója Jan Oblak, aki 21 gólt kapott 27 találkozón, az ő együtthatója jelenleg 0.78.

Irány a harmadik!
Courtois a 2012-2013-as és a 2013-2014-es idényben már elhódította a díjat, akkor még a városi rivális Atlético Madrid színeiben. Az utolsó hálóőr, aki a habfehér együttes mezében vihette haza az elismerést Iker Casillas volt a 2007-2008-as kiírásban, a legendás kapus akkor 32 gólt kapott 36 mérkőzésen.

A rekordot egyébként Antoni Ramallets és Víctor Valdés tartják 5-5 győzelemmel, mögöttük Juan Acuña, Santiago Cañizares és Jan Oblak állnak 4-4 díjjal.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK