A Rennes beárazta Camavingát: 50 millió euró

Az AS a játékoshoz közeli forrásokra állítja, hogy megvan a játékos ára, azonban ez a PSG és a Juventus érdeklődésének függvényében még feljebb is mehet. Az AS ma a címlapján foglalkozott a témával.

Camavinga 17 éves. Az előző idényben, még 16 évesen ő lett az első játékos, aki 2002-es születésűként debütálhatott Európa öt nagy bajnokságának valamelyikében. Még májusban, a Monaco ellen lépett pályára, az angolai születésű Eduardo Camavinga pedig azóta a Rennes kezdőcsapatának állandó tagjává nőtte ki magát, ráadásul Kylian Mbappé után a következő nagy francia szenzációként tekintenek rá. Honfitársa, Zinédine Zidane is nagy rajongója, és úgy tűnik, hogy ő lehet az átigazolási időszak egyik célpontja a Real Madrid mestere számára. A Rennes kiválósága hosszú távú megoldást jelenthet, csakúgy, mint annak idején Varane, akit még 18 éves korában halásztak el a Lens együttesétől.

Camavinga

Az AS a játékoshoz közeli forrásokra hivatkozva állítja, hogy a Rennes 50 millió eurós árcédulát ragasztott játékosára. Nincs kivásárlási ár, így a klub, amely a leginkább akarja a játékost, tárgyalhat a franciákkal. A Rennes tulajdonosa egyébként a milliárdos François-Henri Pinault, akié többek között a luxuscikkekre specializálódott Artemis Group is.

A koronavírus járvány miatt azonban a játékosok értéke teljesen bizonytalan, legalább is rövid távon biztosan. Néhány napja az egyik francia parlamenti képviselő például azt vizionálta, hogy Mpabbé értéke 200 millióról 30 millióra csökken a vírus gazdasági következményeinek hatására.

A Transfermarkt szerint Camavinga a 2002-es születésű játékosok közül a legértékesebb, megelőzve Ansu Fatit és Reiniert. A portál szerint a középpályás értéke 37,5 millió euró, amivel a 36 millió eurós Barcelona-támadót, és a 22,5 millió eurós brazilt előzi meg.

Camavinga

A játékos aláírásáért folytatott küzdelem mindenesetre nem lesz könnyű menet. Az AS forrásai szerint vannak klubok, akik már előrehaladottabb tárgyalásokat folytattak a Rennes vezetőségével, mint a Madrid. Ilyen a PSG, a Juventus, és egy meg nem nevezett spanyol klub. A Borussia Dortmund is érdeklődött, de kihátrált, miután a játékos ára elkezdett az egekbe szökni.

Camavinga képviselője Moussa Sissoko, a francia játékospiac egyik legbefolyásosabb ügynöke. Ügyfelei közé tartozik többek között a Barcelonában futballozó Dembélé, vagy a Chelsea középpályása, Kanté.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK