VIDEÓ – 42 évvel ezelőtt hunyt el Santiago Bernabéu

A legendás klubelnök több mint 30 éven át irányította a Real Madridot, és a klubot a sportvilág vezető egyesületévé tette.

Santiago Bernabéu 1978. június 2-án, 82 évesen távozott az élők sorából. A Real Madrid történelmének kulcsfigurája volt, hiszen játékosként, edzőként, vezetőségi tagként és elnökként is tevékenykedett a klub életében. Elnöksége alatt a Real Madrid hatalmas növekedésen ment keresztül mind intézményi szinten, mind pedig sportszakmai szempontból. Egyik kezdeményezése a Nuevo Chamartín felépítése volt, amely aztán 1947-ben nyitotta meg kapuit, majd évekkel később a klublegenda iránti tiszteletből megkapta Bernabéu nevét.

Bernabéu 1895. június 8-án született Almansában, a Real Madrid elnökévé pedig 1943-ban választották. Haláláig a klub futballcsapata hat BEK-serleget [a torna megalapításának is aktív résztvevője volt], egy Világkupát, két Latin-kupát, 16 bajnoki címet és hat spanyol kupát nyert.

Bernabéu regnálása alatt a kosárlabda csapat mind hazai, mind nemzetközi szinten remekelt, és hat BEK, három Világkupa,  egy Latin-kupa, 19 bajnoki cím és 18 spanyol kupa elhódítását vitte véghez.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK