VIDEÓ – A Negyedik megnyerése

1959. június 3-án sorozatban negyedszer is Európa legjobbja lett a Real Madrid.

A Real Madrid a döntőben a Stade de Reims együttesét múlta felül, 2-0 arányban. Először fordult elő a sorozat történetében, hogy ugyanaz a két csapat ismét döntőt játszott egymás ellen, ezúttal a Stuttgart stadionjában, ahol a blancók az előző alkalomhoz képest (4-3, 1956, Párizs) meggyőzőbben tudtak nyerni. A Real Madrid két perc játék után megszerezte a vezetést Mateos góljának köszönhetően, Di Stéfano pedig a szünet után 2-0-ra módosította az állást, ami a lefújásig már nem változott.

A döntőbe vezető úton a Real Madrid a Besiktas, a Wiener SK és az Atlético de Madrid együttese ellen győzedelmeskedett. Az elődöntő első meccse az első madridi derbi volt a sorozat történetében, ráadásul a párharc eldöntéséhez három találkozóra volt szükség. A mindent eldöntő derbin Di Stéfano és Puskás Ferenc góljának köszönhetően győzött a Real Madrid 2-1-re. Évekkel később ugyanezen a napon a blancók újabb döntőt játszottak a legrangosabb európai kupasorozatban, 2017-ben a Juventust múlták felül a Tizenkettedikért folytatott küzdelemben.

Felállások:
2- Real Madrid: Domínguez, Marquitos, Santamaría, Zárraga, Ruiz, Santisteban, Kopa, Mateos, Di Stéfano, Rial and Gento.
0- Stade de Reims: Colonna, Rodzik, Jonquet, Giraudo, Penverne, Leblond, Lamartine, Bliard, Fontaine, Piantoni and Vincent.

Gólok:
1-0 (2. perc): Mateos.
2-0 (47. perc): Di Stéfano.

Bíró: Albert Dusch (Németország).
Stadion: Neckarstadion (Stuttgart).

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK