Hogyan lett Ramón Mendoza a Real Madrid elnöke?

Az 1984-1985-ös idény nem a tervek szerint alakult a blancóknál. A csapatot még nem a Keselyű Ötöse köré építették, Luis de Carlos – Santiago Bernabéu utódja - pedig nem állt a helyzet magaslatán, ráadásul az elnöki választások is közeledtek.

Ramón Mendoza neve ekkoriban már ismerősen csengett a futball berkeiben, és a szakember arra törekedett, hogy De Carlos kárára megszerezze az elnöki széket még akkor is, ha nem ő volt a legesélyesebb jelölt. Mendozáé volt ekkoriban a La Zarzuela nevű lóversenypálya.

1985. február 10-én a Real Madrid 1-0-s vereséget szenvedett a Real Zaragozától hazai pályán. Miért érdekes ez? Ugyanezen a napon a La Zarzuelából megszökött egy ló, amely furcsa módon aznap már négy futamot nyert. A történet csattanója, hogy az állat misztikus módon Mendoza házához ment, amely hét kilométerre állt a versenypályától.

Ramón Mendoza

A habfehér együttes egy szurkolója név nélkül levelet írt a választási irodának elmagyarázva, hogy az incidens a lóval egy paranormális jelenség volt. 1985. május elsején Mendoza már tudta, hogy ő lesz a Real Madrid történetének 12. elnöke, miután a másik két jelentkező, Eduardo Pena Abizanda és Juanito Navarro képtelenek voltak versenyezni az ő ígéreteivel.

Hivatalosan május 24-én vette át a stafétabotot, két nappal azután, hogy a blancók legyőzték a Videotont az UEFA-kupa döntőjében. Ez volt a klub első nemzetközi sikere a Hatodik elhódítása óta, és ezzel a diadallal egy újabb sikerkorszak vette kezdetét a Santiago Bernabéuban.

Mendoza álma a BEK-trófea elhódítása volt, ennek érdekében igazolta le Leo Beenhakkert is, azonban nem sikerült elérnie célját. Egyfajta kárpótlást jelentett számára a zsinórban megszerzett öt bajnoki cím, amely máig rekord a spanyol első osztályban.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK