A meccs, amikor Schuster az ellenfélnél játszott

Quini búcsúmeccsén húzta magára a királyi gárda német középpályása a Sporting Gijón mezét.

1987. augusztus 20-án a Sporting Gijón és a Real Madrid egy barátságos mérkőzésen vettek részt, tisztelgésül Enrique Castro Gonzalez, ismertebb nevén Quini karrierje előtt. Ez a mérkőzés azért is maradt emlékezetes a királyi gárda számára, mert Bernd Schuster az ellenfél csapatában játszotta végig a találkozót. 

Quini tizenhat szezonji játék, és öt Pichichi díj után döntött úgy, hogy szögre akasztja végleg a stoplist. A spanyol gólvágó tizenkét szezont töltött a Gijón együttesében, illetve négy szezont a Barcelonánál húzott le, ahol közeli barátok lettek a német légióssal. 

Éppen emiatt a kapcsolat miatt kérte meg a Sporting Gijón Schustert, hogy az ő mezükben játsszon a mérkőzésen. De nem csak a német volt az egyetlen, akit le akart igazolni az asztúriai csapat a meccsre: Maradonát is felkérték, azonban ő egy olasz kupamérközésen vett részt a meccsel egyidőben. 

Quini utolsóként hagyta el a pályát, megölelve mindenkit, aki részt vett a meccsen, illetve megcsókolva a szeretett stadion pályáját. Mindenki a pályán és a nézőtéren meg volt hatva ezektől az érzelmes jelenetektől.

A mérkőzés rendes játékideje 2-2-vel ért véget, tizenegyes rúgásokkal a Gijón kerekedett a végén felül.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK