A Real Madrid terve: Mbappé, Håland, Camavinga

Bár a Real Madrid ezen a nyáron nem tervez nagy bevásárlást, azt már tudja, hogy a következő időszakban milyen ütemezéssel kívánja megszerezni a legnagyobb célpontjait.

A koronavírus járvány által okozott gazdasági válság, illetve a tény, hogy a bajnokságot nyerő csapat megmutatta, hogy van benne potenciál, arra sarkallta a Real Madridot, hogy ezen a nyáron ne költekezzen túlságosan az átigazolási piacon.

A blancók az idényzárást követően inkább a bevételszerzésre koncentrálnak, emellett a jelenleg kölcsönben lévő játékosokkal számolnának. Ami a jelentős változásokat illeti, a Madrid azokat a 2021-es évre és későbbre tervezi.

Mbappé 2021
A Real Madrid legfőbb célpontja a jövőre nézve Kylian Mbappé, akit a klub a 2022-ben elkészülő új Bernabéu Stadiont felavató csapat ékköveként vizionál. A Madrid úgy döntött, hogy 2021-ig nem tesz erőfeszítéseket a játékos leigazolása érdekében, figyelembe véve, hogy a támadó PSG-vel kötött szerződése az azt követő évben lejár, így csökkentett áron lehetne megszerezni.

Eddig minden a Madrid tervei szerint halad. A 21 éves játékos nem írt alá új szerződést a PSG-vel, annak ellenére, hogy már három ajánlatot is kapott. A blancók számára állítólag az sem lenne tragédia, ha a játékos megújítaná a szerződését a francia együttessel, mivel az új kontraktus tartalmazhatna olyan kitételt, amely lehetővé tenné a Madridba való távozást egy bizonyos összeg fejében.

Haaland, Mbappé, Camavinga

Camavinga 2021
A Rennes középpályása, Eduardo Camavinga is a Madrid egyik legfontosabb célpontja a középpálya megerősítésére. A fiatal srác a francia bajnokság egyik nagy felfedezettje volt az előző idényben, de a Rennes vezetősége nagy pénzt akar szakítani az eladásából, és kitartanak a 80 millió eurós igény mellett. Emiatt a Madrid úgy döntött, hogy a játékos megszerzését a következő nyárra ütemezi.

A kockázat a Madrid számára az, hogy a játékosnak vannak kétségei afelől, hogy várnia kellene-e, hiszen számos topklubtól (pl. PSG vagy Bayern München) vannak megfontolandó ajánlatai.

Camavinga szintén egy szerződéshosszabbítás aláírása előtt áll a Rennes együttesével, mivel a jelenlegi kontraktusa 2022-ben jár le. Ha ezt az üzletet nyélbe ütik, akkor kevésbé valószínű, hogy a Madrid egy lelépési díjjal meg tudja majd szerezni őt 12 hónap múlva.

Håland 2022
Miután a Salzburg játékosaként már bizonyított, Erling Braut Håland a Dortmundban magasabb szintre lépett. A német együttes 20 millió euróért szerezte meg a norvég támadót, ami mostanra aprópénznek tűnik.

Haaland szerződésében állítólag nincs olyan kitétel, amely egy 75 millió eurós ajánlat esetén arra kötelezné a Dortmundot, hogy elengedjék őt ezen a nyáron. Viszont a játékos ügynökével, Mino Raiolával van egy szóbeli megállapodása a német klubbal, amely szerint a 2021/2022-es idényt követően tárgyalhatnak a beérkező ajánlatokról. Ez az a pillanat, amire a Real Madrid vár.

Karim Benzema jelenlegi szerződése akkor jár majd le, bár a francia szerződéshosszabbítására a remek formájának köszönhetően azért reális esély van.

Badiashile 2020?
Az AS úgy tudja, hogy az AS Monaco 30 millió eurós árcédulát tett Benoit Badiadshile-re, az egyik lehetséges érkezőre. A 19 éves középső védő, akiért olyan spanyol klubok is érdeklődnek, mint a Valencia, Zinédine Zidane ajánlására érkezne.

Az elfogadható ár azt jelenti, hogy a Madrid már ezen a nyáron bejelentkezhet érte, ha további eladásokat tud eszközölni. Bár a védelem közepének megerősítése azt jelentené, hogy Zidane lehetőségei bővülnének a védelem összeállítását illetően, Basiashile nem első számú prioritás a klub számára.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK