A nagy Penamadridista-évértékelő (2019/2020)

A 2019/20-as szezont magunk mögött tudhatjuk. Arra mérget vehet mindenki, hogy a játékosok és a stáb is kielemezte már az elmúlt szezon tanulságait, azonban mi ezzel adósak maradtunk még felétek. Nemrég közzétettünk egy kérdőívet, melynek segítségével Ti is kifejthettétek véleményeteket arról, hogy  szerintetek milyen idényt is zárt szeretett csapatunk. Összesen 715-en válaszoltatok a kérdésekre, emellett a szerkesztők közül heten is kitöltöttük az ívet. Nézzük is meg, hogy mit mutatnak a számok, illetve milyen viszonyban vannak egymással az olvasói és szerkesztői voksok.

A játékosok értékelése

Lehetőség volt minden egyes kerettag értékelésére egy egytől tízig terjedő skálán. Következzen a lista, növekvő sorrendben a szerkesztők értékelésének alapján.

25. (25.) Bale (Szerkesztőség: 2.4/10; olvasóink: 2.9/10)

A szerkesztőség és a Ti szavazataitok alapján is Bale nyerte az elmúlt szezon legrosszabb teljesítményéért járó díjat, ráadásul eléggé nagy „előnnyel” tette mindezt. Úgy látszik, hogy a walesi vadló ideje lejárt Madridban. Ha Pérez esetleg úgy dönt, hogy megalakítja a klub hivatalos golf egyletét, akkor még hasznunkra válhat. 

24. (23.) James Rodríguez (3.7/10; 4.4/10)

A kolumbiainak volt pár lehetősége bizonyítani tavaly, ám nem sikerült az Ancelotti alatt mutatott formáját megidéznie. Most erre az Evertonnál lesz esélye, drukkolunk neki.

23. (18.) Hazard (4/10; 5.3/10)

A belga sztárigazolás korántsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Szerintünk a harmadik legrosszabb játékos volt az előző szezon során, Ti egy picivel jobbra értékeltétek a teljesítményét. Reméljük jövőre sikerül már zsinórban öt meccsen is szerephez jutnia, amivel megdöntené az idei rekordját.

22. (24.) Jovic (4.1/10; 4.3/10)

A másik nagy igazolás tavalyról, aki szintén csalódást keltő teljesítményt nyújtott. Olyannyira, hogy szerintetek ő volt a második legrosszabb játékosunk tavaly. Nálunk a rangsorban két hellyel feljebb szerepel, azonban pontszámban kevesebbre értékeltük a teljesítményét. Reméljük, hogy a fia születésével a pályán mutatott formája is feljavul, és láthatjuk a szerb terminátort akcióban.

21. (22.) Lucas Vázquez (5.3/10; 4.5/10)

Zidane egyik kedvenc embere, a csapatunk Jolly Jokere is a lista hátsó harmadában kullog, azonban úgy érzem, hogy ez inkább elvárható, mintsem meglepő. Mindenki tudja, hogy nem egy Ronaldinho az emberünk, azonban mindig 150%-on pörög, és egy igazi madridista. Kellenek az ilyen játékosok a keretbe, és a tavalyi szezon során úgy tűnt, hogy már Zidane se erőlteti a játékát feleslegesen.

20. (19.) Nacho (5.5/10; 5.2/10)

A másik spanyol Jolly Joker. Nacho általában egy elég stabil pont a védelemben, azonban idén többször nyújtott az átlagosnál rosszabb teljesítményt. 

19. (21.) Brahim Díaz (5.7/10; 5.0/10)

Az ifjú spanyol szélső elég kevés szerephez jutott az előző idény során, ám ezen egyáltalán nem kellett volna meglepődnie, hiszen Zidane a szezon elején leszögezte, hogy nem fog sok játékperchez jutni, ha marad. Brahim harcolni akart a helyéért, nem jött össze neki. Amikor játszott, lelkes volt, néhány alkalommal talán túlságosan is. Idén a Milan együttesében bizonyíthat, reméljük sikeres szezont zár.

18. (17.) Aréola (5.9/10; 5.5/10)

A francia cserekapusnak nem sok babér termett tavaly, köszönhetően a korai kupabúcsúnak (amit részben az ő számlájára is lehet írni), illetve a versenytárs ihletett formájának. Idén a Fulham együttesében bizonyithat, ismét kölcsönben.

17. (20.) Mariano (6/10; 5.1/10)

A dominikai csatár szolgáltatta a szezon egyik legemlékezetesebb pillanatát, amikor Zidane kiengedte a pincéből pár másodpercre, és ezalatt gólt szerzett a Barcelona ellen. Ezek után kapott még hébe-hóba pár percet, de csakúgy, mint Brahimnál, nála is sokszor dadogott a labda a túlpörgésnek köszönhetően.

16. (14.) Militão (6.4/10; 6.3/10)

Militão az első olyan játékos, aki általatok, illetve általunk is 6-nál jobb értékelés kapott. A brazil védő nem tudta állandósítani formáját tavaly, néha a csapat egyik legjobb játékosa volt a pályán, néha amatőr hibákat vétett. Ramossal különösen jónak tűnt, Varane-nal egyelőre hiányzik még az összhang, amit mindenféleképpen érdemes lenne megtalálni, hiszen a jövő Madridjában ők ketten lennének a kezdő középhátvédek. 

15. (15.) Isco (6.6/10; 6.2/10)

A spanyol karmester is elfogadható teljesítményt nyújtott az értékelések alapján, azonban tőlé mindenképp többet várnánk. Nincs igazán posztja Zidane 4-3-3-as rendszerében, azonban a januári 4-5-1-es felállásban kulcsfontosságú játékos volt. Ha ő nincs akkor, lehet, hogy most egy szuperkupa-győzelemmel szegényebbek lennénk.

14. (16.) Marcelo (6.7/10; 6.1/10)

A brazil mókamester a korábbi évek során szolidan ott volt a csapat legjobb öt játékosa között, azonban tavaly rendkívüli mértékben visszaesett. Még mindig elfogadható teljesítményt nyújtott többnyire, azonban a csapat védekezésben sokkal stabilabb, amikor Mendy játszik, támadásban pedig már nem tudott annyit hozzátenni Marcelo, mint korábban. A szezon számomra egyik legemlékezetesebb pillanata hozzá köthető, amikor a Barcelona elleni meccsen egy gyönyörű becsúszó szereléssel akadályozta meg Messit a gólszerzésben, és utána magából kikelve őrjöngött. Abban a jelenetben minden benne volt, ami miatt imádjuk a bozontos hajú balhátvédünket. 

13. (12.) Vinícius Jr. (7.1/10; 7.1/10)

A brazil ifjonc sokkal érettebben játszott idén, mint az első szezonjában. Több gólt szerzett, jobban találta meg a társakat, jobb döntéseket hozott. Reméljük , hogy ezen az úton halad tovább, és még többet tud javítani a helyzetkihasználásán. A Barcelona ellen szerzett gólját egy ideig nem fogjuk elfelejteni, de a szezon legemlékezetesebb pillanata tőle az, amikor könnyekbe borult az Osasuna ellen szerzett találata után.

12. (13.) Rodrygo (7.4/10; 7.0/10)

A másik brazilunk bemutatkozó szezonja egész jól sikerült. Az első pár meccsén a csapat legjobbjai között volt, majd a szezon közepén picit beleszürkült a mezőnybe, azonban az idény végeztével újra csillogott. Számomra úgy tűnik, hogy inkább a baloson vennénk nagyobb hasznát, de a jobb oldalon is képes fantasztikus teljesítményre. A Galatasaray elleni teljesítménye és triplája az egyik legjobb egyéni teljesítmény volt, amit láthattunk a 2019/20-as idény során.

11. (10.) Asensio (7.6/10; 7.1/10)

Ha a tervezett ütemben zajlott volna az előző idény, akkor a fiatal spanyol nem is lenne ezen a listán, hiszen az előszezon során borzalmas sérülést szenvedett, azonban a vírus következtében kialakult helyzet miatt már a meghosszabbított idény vége előtt visszatérhetett. De még hogy! A visszatérés legstílusosabb módját választotta Marco, ami a szezon pillanata is tőle: becserélését követően pár másodperccel már gólt is ünnepelhetett. Reméljük, hogy a következő szezonban állandósítani tudja jó formáját, hiszen rendkívül nagy szükségünk van egy jó formában lévő jobb oldali támadóra.

10. (11.) Carvajal (7.6/10; 7.1/10)

Carvajal a Top10-ünk első tagja. A spanyol jobbhátvéd végigjátszotta a szezont, köszönhetően annak, hogy nem volt épkézláb alternatívája. Mindig számíthattunk rá, és többnyire jó teljesítményt is nyújtott. Nagyon emlékezetes pillanat nincs tőle, azonban rendkívül hálásak lehetünk, hogy ekkora teherbírással rendelkezik.

9. (8.) Modrić (7.7/10; 7.3/10)

A horvát aranylabdásunk a borzalmas 2018/2019-es idénye után újra összeszedte magát, és a csapat egyik meghatározó alakja lett. Talán már kevesebb ideig tud egyfolytában csúcsformában játszani, azonban amikor kell, akkor szinte mindig a csapat egyik legjobb játékosa. Reméljük továbbra is úgy idősödik, mint a jó bor. 

8. (7.) Mendy (7.9/10; 7.7/10)

A tavalyi igazolások közül messze ő teljesített a legjobban. Az egyik szemem sír, a másik nevet, hiszen a francia előretörésével párhuzamosan Marcelo teljesítménye visszább esett, azonban a vak is látja, hogy sokkal stabilabb a csapat működése Mendvel. Elengedhetetlen szerepet játszott a bajnoki cím megszerzésében. Nem lennék meglepve, ha a Granada ellen szerzett gólját viszont látnánk az idei Puskás-díj lehetséges nyertesei között.

7. (9.) Varane (7.9/10; 7.3/10)

A francia hátvéd az egész idény során remek párost alkotott Ramosszal, azonban amikor a spanyol hiányzott, akkor a hátsó alakulatunk Varane vezetésével nem tűnt annyira stabilnak. Mindannyian emlékezni fogunk a City elleni betlikre, azonban inkább emlékezzünk arra, hogy mennyire átjárhatatlan fal volt Ramosszal az oldalán. 

6. (6.) Valverde (8.1/10; 7.8/10)

A szezon legnagyobb meglepetése volt a játéka sokak számára. Hihetetlenül jó formát mutatott a szünet elött, mindenféle túlzás nélkül állíthatom, hogy az egész futballvilág egyik legnagyobb ígérete jelenleg. Mindannyian kíváncsian várjuk, hogy mit hoz vele kapcsolatban a jövő, de nagy reményeket fűzünk hozzá. 

5. (4.) Casemiro (8.3/10; 8.1/10)

Az elmúlt szezon ötödik legjobb játékosának Casemirót láttuk, ti még ennél is előkelőbb pozícióba raktátok. A brazil tank minden kétséget kizáróan a világ legjobb játékosa a saját posztján, az egész szezon során ihletett formában játszott. Nem lehet nem imádni ezt az embert, aki teljes egészében megtestesíti a madridizmust. Elég csak megnézni, hogy hogyan reagált Mariano góljára a Barcelona ellen.

4. (5.) Kroos (8.3/10; 8.0/10)

A német alibikirály. Elég beszédes, hogy a negyedik, illetve ötödik pozíciót egy ilyen játékos képes megszerezni, aki csak annyit csinál, hogy a hozzá legközelebb állóhoz lepasszolja a labdát. Így nekem is lenne minden meccsen 90%-os passzmutatóm. Természetesen csak ironizálok, imádom Toni játékát, és a csapat egyik legfontosabb tagja már nagyon rég óta. Hihetetlen, hogy mennyire pontos a játéka, és hogy milyen konzisztensen jó teljesítményt nyújtott az egész szezon során. A Valencia elleni, szögletből szerzett találata egyből helyett kapott a klasszikus madridi gólok között.

3. (1.) Sergio Ramos (8.7/10; 8.8/10)

A három legjobbra értékelt játékosunk mindegyike mellett hosszasan lehetne érvelni, hogy miért éppen ő volt a legeslegjobb. A Ti szavazataitok alapján Sergio Ramos kerekedett ki az első helyen, mi a harmadik helyre raktuk. A kapitány az egész szezon során megrendíthetetlen vezére volt a csapatnak, a rekordot rekordra halmozó védelmet ő fogta össze, és mindezek ellenére a csapat egyik legeredményesebb játékosa is lett, köszönhetően annak, hogy képtelen hibázni 11 méterről. Bravó, kapitány!

2. (2.) Courtois (9/10; 8.6/10)

A belga hálóőr sztoriját a hollywoodi filmesek is megirigyelhetnék. Rút kiskacsaként indult, hogy aztán több mint tíz év után ő legyen az, aki elhódítja a Zamora-díjat. Hihetetlen, hogy milyen mélységből jött ki, és vált a csapat egyik legjobb játékosává. Csak így tovább!

1. (3.) Benzema (9.4/10; 8.5/10)

Szerintünk Karim Benzema volt a tavalyi év legjobban teljesítő játékosa. A francia támadó Cristiano Ronaldo távozásával előre lépett, és magára vállalta az egyik vezér szerepét. Az elmúlt szezonban csak úgy szórta a gólokat, kis szerencsével még gólkirály is válhatott volna belőle. Az újrakezdés után különösen parádésan játszott, és nem csak a góllövést tekintve, hanem a mezőnyben is fantasztikus teljesítményt tett le az asztalra. 

Összefoglaló

Jól látható, hogy az esetek nagy többségében egyetértés volt köztünk és közöttetek, a pontszámokból jól kivehető, hogy mindannyian úgy gondoljuk, hogy az idei év három húzó embere Sergio Ramos, Courtois és Benzema volt. Az sem érhetett senkit sem meglepetésként, hogy a lista hátulján Bale kullog, aki messze a legrosszabb értékeléseket kapta.

Elégedettség a csapattal és Zidane-nal

Arra is lehetőség volt, hogy a csapat és Zidane teljesítményét értékeljétek. Nem meglepő módon a szerkesztőség és a Ti köreitekben is a bajnoki és a szuperkupabeli szereplés váltotta ki a legnagyobb örömöt, míg a legnagyobb csalódás a BL és a kupabeli teljesítmény voltak. Érdekesnek mondható, hogy mi magasabb pontszámot osztottunk ki átlagosan a jó teljesítményre, azonban alacsonyabbat a rosszabbra.

Football manager

Lehetőséget adtunk arra, hogy Pérez székébe üljetek, és szabadon kirúgjatok, illetve leigazoljatok három-három játékost. 

Mindösszesen négy olyan játékosunk van a keretben, akit egyikőtök se küldene el, ők nem mások, mint Rodrygo, Casemiro, Courtois és Mendy. Mindenki mást legalább egy ember beírt, de természetesen van pár játékos, aki kiemelkedik. 

6. Isco (10.5%)

5. Jovic (14.1%)

4. Mariano (21.1%)

3. Lucas Vázquez (43.1%)

2. James Rodríguez (69.5%)

1. Bale (90.6%)

Ami minket illet: mind a hét szerkesztő egyetértésben volt, hogy Bale-nek el kell hagynia a csapatot, hatunk szerint Jamesnek is követnie kell, négyen Lucas Vázquezt szeretnénk Madridon kívül látni, ketten Marianónak adnánk ki az útját, illetve egyikünk szerint Mayoralnak sincs maradása. 

Az igazolásokat tekintve eléggé sok név felmerült bennetek: mindösszesen 151 különböző nevet írtatok be lehetséges igazolásként. Volt több kitöltő is, aki szerint Benzemának minőségibb alternatíva kell, így szóba került Isael, Zsóri és Szalai idehozatala is, de Bendtner is belekerült valaki célkeresztjébe. Érdekességképpen megemlíteném, hogy ugyananyian (13) igazolnátok le Manét, mint Szoboszlait.

Összességében volt öt név/opció, ami kiemelkedett, ezek pedig nem mások mint:

5. Senkit (11.5%)

4. Camavinga (15.4%)

3. Håland (16.6%)

2. De Bruyne (24.3%)

1. Mbappé (59.7%)

Nem túl meglepő eredmény ez, hiszen amióta berobbant a francia tini a köztudatba, azóta keringenek arról hírek, hogy a csapat érdeklődik iránta. 

A válaszok vizuális, interaktív kiértékelését alább is megtaláljátok. Van lehetőségetek váltani a szerkesztői és az olvasói értékelések nézegetése között, illetve alul ki tudjátok választani az egyes játékosokat, hogy megnézzétek, hogy pontosan hogyan is alakult náluk a szavazatok eloszlása.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK