Real Madrid: Az alkalmatlanok klubja

Régóta kerülgetem már a forró kását, de úgy érzem, hogy most már nem halogathatom tovább, ki kell mondanom: a Real Madrid egyesületének szinte összes pozíciójában alkalmatlan, hozzá nem értő kóklerek „dolgoznak”.

Eddig minden porcikámmal próbáltam magamat meggyőzni ennek az ellenkezőjéről, de hogyan is tehetném ezt, amikor a napnál is világosabb bizonyítékok mutatkoznak arra, hogy milyen infantilis, csenevész emberek ólálkodnak szeretett csapatom körül.

Az ébredésem a nyár elején kezdődött: a csapat „átigazolási szezonjával.” Igen, idézőjelbe tettem az egészet, mert amit a vezetőség művelt, azt nem lehet annak nevezni. Kezdve azzal, hogy nem igazoltak senkit, még el is adtak világklasszis játékosokat, mindezt a COVID-19 vírus okozta válságra hivatkozva. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én eleget igazoltam a Fifa menedzser módjában ahhoz, hogy tudjam, hogy csak át kell állítani a fizetés-igazolás arányt, hogy több pénz jusson új játékosok megszerzésére. Ha én ezt tudom szimpla mezei kommentelőként, akkor Pérez, és Zidane hogy nem érti?

Apropó, ha már megemlítettem Zidane-t. Azt hiszem, az már mindenki számára köztudott tény, hogy a 3 BL-t Cristiano Ronaldo hozta össze neki, a bajnoki címeket pedig a történelem leggyengébb Barcelonája ellenében sikerült megnyernie, a VAR permanens segítségével. Most szabad kezet kapott, hogy kialakítsa a keretet, erre mit csinál? Elüldözi Hakimit. 

És ezzel el is érkeztünk a jelenkori Madrid legnagyobb problémájához, ami mellett egyszerűen jó érzésű ember nem tud elmenni szó nélkül: a marokkói hátvéd méltatlan távozása. A héten kidőlt Carvajal, én már akkor tudtam, hogy micsoda ostoba hibát követett el Zidane és Pérez, de úgy voltam vele, hogy nem baj, ezt még lenyelem, hiszen van még egy ember a posztra Odriozola személyében. 

2020. október 3. 10:53. Sosem fogom elfelejteni ezt a percet. Ekkor olvastam a hírt. A spanyolországi Hugh Grant imitátorverseny örökös első helyezettje is lesérült. Egy világ omlott össze bennem. Eddig a percig bíztam a vezetőségben. Innentől kezdve egyszerűen már nem tudtam tovább homokba dugni a fejem. Hogyan lehetnek ennyire alkalmatlanok? Hogyan lehetnek ennyire amatőrök? Hogyan nem képes felkészülni egy klub arra, hogy három nap leforgása alatt kidől ugyanarról a posztról két játékos is? Mégis milyen indok miatt nem tartunk minden posztra 3-4 ugyanolyan szintű játékost? 

És tudjátok mi a legrosszabb? Az, hogy teljesen kilátástalan a helyzet. Nem tudjuk, hogy mikor fogják végre elhagyni a klubot ezek az impotens, kuruzsló „szakemberek”. Nekem van egy megoldási javaslatom: elnöknek Calderón, edzőnek Benítez, orvosi stábnak a Dél-pesti kórház SBO állománya, erőnléti edzőnek pedig Müller Cecília. Gond egy szál se lenne. 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK