Maga Pérez felügyeli Mbappé leigazolását

A klub elnöke, Florentino Pérez személyesen felügyeli a francia támadó leigazolását, ez is jól mutatja, mennyire fontos láncszeme Mbappé a Real Madrid terveinek.

A verseny egyre csak fokozódik, hiszen közeleg 2021 nyara, amikor már csak 1 év lesz hátra Mbappé szerződéséből a PSG-nél. A francia támadót hiába próbálja és próbálta rekordfizetéssel magához láncolni a párizsi klub, Mbappé nem írta alá új szerződését. Sőt, nem is tervezi.

Pérez mindent megtesz, hogy Mbappé a Real Madrid játékosa legyen

Annyira fontos eleme a francia a Real Madrid hosszú távú terveinek, hogy maga Florentino Pérez felügyeli a transzfert. Nem véletlen, hiszen egyetlen hiba sem csúszhat be. Ehhez az átigazoláshoz a legkiemelkedőbb diplomáciai érzék szükséges, mert nem Párizsban, hanem Dohában kell tárgyalni.

Pérez már jó néhány éve építi a kapcsolatot a PSG katari tulajdonosaival, emiatt pedig előnyből indul a Real Madrid a Mbappéért folyó versenyben. Közben az is a madridiak malmára hajtja a vizet, hogy maga a játékos is Madridban akar futballozni. Nemcsak a klub, de Zinédine Zidane személy miatt is, akit mentorának tekint a támadó.

Mbappé csak a Real Madridra gondol

Kylian Mbappé szerződése hamarosan utolsó 18 hónapjába lép. Ezt a szerződést próbálta megújítani a francia klub: öt évre 150 millió eurót ajánlottak Mbappénak. Hiába. Közben az érdeklődők köre egyre csak nő. Legutóbb a Barcelona elnökjelöltje, Víctor Font kezdte el vizsgálni a francia leigazolásának lehetőségét – már amennyiben ő lesz az új elnök.

A sok érdeklődő ellenére, Mbappé egyértelműen csak a Real Madridra gondol. Arra a klubra, ahol 13 évesen már eltöltött egy hetet. Mbappé még februárban írt egy nyílt levelet a The Players' Tribune oldalra, melyben egyebek mellett kifejezte a Madrid és Zidane iránt érzett tiszteletét és szeretetét. "Mielőtt 14 éves lettem volna, egy elképesztő meglepetés ért. Az apukám kapott egy telefonhívást, valaki a Real Madridtól kereste őt, és azért telefonált, hogy meghívjon engem egy hétre Valdebebasba. Teljesen lefagytam, főleg, mikor azt mondták apukámnak, hogy maga Zidane szeretne látni engem. Akkor ő volt ott a sportigazgató. Természetesen madarat lehetett fogatni velem, annyira örültem.[…]

"Sohasem felejtem el azt a pillantot, amikor megérkeztünk az edzőközpont elé. Ott várt minket Zidane az autója mellett, és az egy igazán szép autó volt. Köszöntünk neki, majd felajánlotta, hogy elvisz az edzőpályához a kocsijával. Majd az anyósülésre mutatott, 'gyerünk, szállj be!' – mondta."

"De én egyszerűen lefagytam és csak annyit kérdeztem, 'le kell vennem a cipőmet?' Hahahaha, nem tudom, hogy miért mondtam ilyet. De hát ez Zidane autója volt. Ő is nagyon viccesnek gondolta, de csak annyit mondott, hogy 'nem, természetesen nem kell levenned, pattanj be!'. Aztán elvitt a pályához, közben pedig csak arra tudtam gondolni, hogy Zidane autójában ülök. Én, Kylian Bondyból. Ez nem lehet igaz. Biztosan csak alszom a repülőn. Néha tényleg olyan, amikor valamibe úgy igazán beleéled magad, mintha álmodnál."

Rami nyilatkozata

Néhány nappal ezelőtt Adil Rami, a francia válogatottal 2018-ban világbajnokságot nyert védő nyilatkozott az RMC Top of the Foot című műsorának Mbappéról.

"Úgy gondolom, hogy már minden el van intézve, főleg, amióta nem jut előbbre a szerződéshosszabbítása. Az az érzése az embernek, hogy Mbappé nem akar beszélni erről, zavarja őt a téma. Ha pedig zavarja őt, akkor az azt jelenti, hogy nem is akar hallani róla. A jövője már eldőlt, és ez nagyon szomorú hír a párizsiaknak és a francia bajnokságnak. Imádom a srácot" – mondta Rami.

Klopp és a Liverpool

Mbappé nemcsak a Real Madrid és Víctor Font célkeresztjén van rajta, de a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp is szívesen látná őt a csapatában. De ismerve a francia játékos vágyát, hogy Zidane-nal dolgozhat a Real Madridnál, minden bizonnyal csak álom marad Klopp számára a leigazolása.

A The Players' Tribune cikk mellett Mbappé már több alkalommal is tett finom lépéséket a Real Madrid irányába. Néha publikusan, például a különböző közösségi média posztjaival, melykben a Real Madrid játékosait élteti, néha pedig nem publikusan. Ilyen például az is, hogy felbérelte Delphine Verheydent, egy kiemelkedő sportjogászt, akit Párizsban csak Iron Ladyként ismernek. Ő is kulcsszereplő lesz Mbappé Madridba igazolásában. 

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK