Kulcspillanatához érkezhet Mbappé átigazolása

A PSG a következő napokban ül újra tárgyalóasztalhoz néhány játékosával. Ha Mbappé ismét visszautasítja a szerződéshosszabbítást, akkor jövő nyáron érkezhet Madridba.

A következő időszakban kritikus periódusába érhet a Real Madrid versenyfutása Kylian Mbappéért. Azután változtak meg a dolgok, hogy a PSG sportigazgatója, Leonardo a közösségi médiában, egy kérdezz-felelek során beszélt arról, hogy több játékosnak is meg szeretnék hossszabbítani a szerződését.

"Több játékossal is megkezdődtek a tárgyalások. Bár alkalmazkodnunk kell a mostani gazdasági helyzethez, ennek ellenére igyekszünk egezségre jutni Di Maríával, Neymarral, Mbappéval, Bernattal és Draxlerrel is. A következő napokban minden bizonnyal felgyorsulnak majd a tárgyalások" – mondta Leonardo.

A Real Madridnak kulcsfontosságú pillanatok következnek, hiszen el fog dőlni, hogy beválik-e az eddigi stratégiájuk. Az átigazolást Pérez személyesen felügyeli, a klub eddig kivárásra játszott, és arra, hogy Mbappé nem hosszabbítja meg a 2022 júniusában lejáró szerződését. A Real Madridnak kedvez, hogy a francia támadó már három ajánlatát is visszautasította a PSG-nek. 

Jövő nyáron 180 millióért érkezhet

Most úgy tűnik, hogy a francia csapat mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy Mbappé náluk maradjon. Ha ez mégsem sikerül nekik, akkor a Real Madrid biztos benne, hogy jövő nyáron egy elfogadható áron igazolhatja le Mbappét, mert a játékosnak már csak egy év lesz hátra a szerződéséből. Madridban úgy számolnak, hogy körülbelül 180 millió euróért tudják majd megszerezni a támadót.

A Mbappéban mégis felmerülhetnek kételyek azzal kapcsolatban, hogy nem hosszabbít a PSG-vel. Ilyen kétely például a vírushelyzet miatti gazdasági bizonytalanság. Egy hosszú távú szerződés nagyobb biztonságot adhat neki.

Új szerződés egy feltétellel

Az AS információi szerint Mbappé csak akkor írna alá egy új szerződést a párizsi csapattal, ha beleírják, hogy bizonyos csapatokhoz egy bizonyos összegért elengedik őt. Ez a megoldás annyiban lehet problémás a Real Madridnak, hogy így az átigazolási összeg jóval magasabb is lehet, mint az általuk kalkulált 180 millió euró. Ennek ellenére észszerű lenne egy új egyezség Mbappé és a PSG között, hiszen ezzel mindkét fél bebiztosíthatná magát: a klub megtarthatja egyik legjobbját, és később szép összegért adhajta tovább, míg Mbappé nagyobb biztonságban lehet, ha például sérülés miatt kiesik hosszabb időre.

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK