Benzema a legjobb francia?

A L’Equipe tette fel a kérdést korábbi kiválóságoknak, nézzük a válaszokat.

Karim Benzema a Real Madrid legendája, az egyik legjobb játékos és legeredményesebb góllövő a klub történetében, és annak ellenére, hogy sokan folyamatosan megkérdőjelezik, még 33 évesen is folyamatosan igazolja, hogy miért is tartja Zinédine Zidane Franciaország legjobb csatárának.

Az elmúlt hetek nyilatkozatai és történései után most hazájában is felmerült a kérdés: Benzema valóban a legnagyobb?

A francia L’Equipe feltette ezt a kérdést számos korábbi francia játékosnak. Megkérdezték Papint, Guivarc’h-t, Rocheteau-t, Bernard Lacombe-ot, Herve Revellit és Yannick Stopyát.

Jean Pierre Papin kiemelte, hogy Benzema sokkal több, mint szimplán a góljai, de elmondta, hogy szerinte nem ő minden idők legjobb francia csatára.

„Ő a generációja legjobbja” – mondta Papin. „Nagyon kedvelem a befejezéseit, ahogy beszáll a játékba, ahogy helyzetet alakít ki. Ő nem csak azért van a Real Madridban, hogy gólokat szerezzen.”

„Az, hogy ilyen sokáig ott tudott maradni, lenyűgöző. Egy olyan csapatból tudott kitűnni, ahová nem könnyű beilleszkedni; a stílusát Cristiano Ronaldo játékához igazította.”

„Amikor Benzema játszik, az embernek olyan érzése van, hogy van benne valami, ami más játékosokban nincs. Egy olyan gólvágó, akiben minden technikai tudás és fizikum megvan, de számomra Bernard Lacombe a legnagyobb.”

Benzema - L'Equipe címlap
A L'Equipe 2020. december 29-i címlapja

Stephane Guivarc’h is elismerően beszélt Benzemáról, de ő a legjobb háromba sem szavazná be.

„Benzema hosszú időn keresztül volt alapvetően fontos játékos a Real Madridban. A válogatottban is szerepelnie kellene, de nem kérdőjelezhetjük meg Deschamps döntését, hiszen világbajnok lett” – mondta Guivarc’h.

„Az én top három játékosom a következő: Henry áll az első helyen, Giroud a második, és Papin a harmadik.” (Oliver Giroud?? – a szerz. kieg.)

Benzema Dominique Rocheteau listájára is felkerült, de csak a top ötbe.

„Zidane azt mondta, hogy Benzema a valaha volt legjobb francia csatár? Persze, hogy ezt mondta, hiszen ő az edzője” – mondta Rocheteau.

„Én betenném a legjobb ötbe Benzemát, de az első helyen Lacombe lenne, nem ő.”

A sokat emlegetett Bernard Lacombe szintén válaszolt a kérdésre, és ő is dicsérően beszélt Benzemáról.

„Tegnap beszéltem vele telefonon, és elmondtam neki, hogy nem is fogja fel, mit visz véghez a világ legnagyobb csapatában. 33 évesen még mindig hozza a jó teljesítményt, ez pedig megmutatja, hogy milyen nagyszerű profi” – mondta Lacombe.

„Benzemában minden olyan kvalitás megvan, ami az olyan csatárokban megvolt, mint Henry vagy Papin. Az egyik, aki leginkább hasonlít rá, de nincs a legjobbak listáján, az David Trezeguet.”

„Ha Benzema világbajnok lett volna, akkor most fel sem merülne a kérdés, hogy ő volt-e a valaha volt legjobb francia.”

Yannick Stopya második helyre tenné a Real Madrid támadóját.

"Számomra a legjobb Bernard Lacombe. Nem voltak kiemelkedő atletikus képességei, de hatalmas játékintelligenciával rendelkezett. Szerintem ha Lacombe lett volna Benzema helyén a Real Madridban, ő is megnyerte volna azokat a trófeákat, amiket ő, ráadásul ő még elhódította az 1984-es Európa-bajnoki címet is. Benzemát a második helyre tenném, Henry elé."

Herve Revelli a Real Madrid támadója mellett tette le a voksát.

"Nem tudom, hogy Benzema minden idők legjobb francia csatára-e. De ő egy kifejezetten komplett csatár. Az én időmben szerettem a gólszerzés mellett, fontos passzokat adni, de ezt nem értékelték. Benzema a társait is helyzetbe hozza, és gólokat is szerez. Ahhoz, hogy így játssz, kiváló fizikai állapotban kell lenned. Számomra ő a legjobb francia csatár."

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK