A Jović-dupla, és ami mögötte van

A MARCA újságíróját is megihlette a szerb támadó álomszerű visszatérése.

Talán soha nem fordult még elő korábban, hogy ennyi Real Madrid szurkoló és Real Madridnak egyáltalán nem szurkoló várt volna ilyen érdeklődve egy Frankfurt – Schalke német bajnoki meccset.  Az emberek nézték az összecsapást, és kíváncsian várták Jović pályára lépését. A legtöbben biztosak voltak benne, hogy amint beáll, be is talál majd. A Real Madrid világában általában ilyen dolgok történnek.

A blancók számára a legnagyobb gond az, hogy nem is csak egyszer talált be. A szerb kettőt vágott, ugyanannyit, amennyit 18 hónap alatt a spanyol fővárosban. Hiba lenne azt mondani, hogy a Real Madrid rosszul döntött, amikor kölcsönadta a játékost, hiszen vélhetően nem sokat játszhatott volna az idény hátralévő részében akkor, ha marad.

Jogos azonban a kritika, ha azt nézzük, hogy miként menedzselték a játékost a Real Madridnál töltött ideje alatt. A Schalke elleni két gól egyértelművé teszi, hogy nem rossz csatárról van szó. Az elsőnél tökéletes kapáslövéssel bombázott a kapuba, a másodiknál lerázza a védőjét, és laposan a kapuba helyezi a labdát. Ilyeneket nem igazán láthattunk tőle a Real Madridban…

Zinédine Zidane-nak többet kellett volna tennie, és Jovićnak is többet kellett volna tennie. A szerb állítólag nem sokat tett azért, hogy megtanulja a nyelvet, emellett volt néhány rossz döntése a koronavírus-járvány időszakában. Nem volt egy angyal, ez igaz. Pályára nem sokszor lépett. Amikor igen, akkor pedig nem azt a játékost láthattuk, akit Németországban, ahol sokkal magabiztosabbnak hat.

Most biztosan sokan nevetni fognak a Real Madridon, de Jović góljainak örülni kell, a szurkolóknak pedig reménykedniük kell abban, hogy nyáron egy sokkal komplettebb, magabiztosabb játékos tér majd vissza. Ha újra Madridban lesz, akkor szeretetre, bizalomra és játékpercekre lesz szüksége.

A Jović-helyzet egy újabb dolgot von magával, ami Zidane-t nem érinti jól. Valamilyen oknál fogva Zidane nem kedveli a fiatal játékosokat, a mai napig a korábban bevált futballistákat részesíti előnyben velük szemben. Ødegaard sztárként érkezett vissza a Sociedadból, de eltűnt a Madridban, Vinícius nem képes előbbre lépni, Fede Valverde pedig, akiben korábban a leginkább bízott a francia mester, nem képes ismét visszaverekedni magát a csapatba.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK