Kubo: Meg kell hálálnom a belém fektetett bizalmat

A japán tehetség jelenleg a Getafe együttesében csillogtatja tudását, most pedig a klub hivatalos oldalának munkatársával beszélgetett.

„Az elvárások és az ezzel járó nyomás annak köszönhető, amit eddig tettem, és persze az is igaz, hogy kevés japán játszik a LaLigában. A japán játékosoknak és nekem is jó, ha sokan futballoznak és jutnak el az európai ligákba. Jó, ha egy játékos itt játszik, jól végzi a dolgát, megjelenik a sajtóban. Ezt pozitívumként kell megélnünk. A felelősségen túl kötelességemnek is érzem, hogy megháláljam a bizalmat, és eredményekkel, jó játékkal fizessem vissza. Pontosan ezt kell tennem.”

„Abból, hogy már nagyon fiatalon profi labdarúgóvá váltam, sokat tanultam mind a pályán, mind pedig azon kívül. Már Japánban is 20-as, 30-as éveikben járó srácokkal játszottam. Amellett, hogy a pályán sok dolgot tanítottak nekem, a pályán kívül is sokat tanultam tőlük.”

„Már szokom az új helyzetet, egyre jobban megismerem a létesítményeket, a pályát, az embereket, akik itt dolgoznak. Eddig még nem volt lehetőségem túl sok mindenre, de amit eddig láttam, az nagyon tetszik.”

„Ez egy nagyon jó hangulatú öltöző. Az emberek sokat beszélgetnek egymással. Néha még túl sokat is, ami nekem nagyon tetszik. Egy új játékos számára, mint amilyen én vagyok, vagy Carles, eltart egy ideig a beilleszkedés, de ez egy nagyon nyitott társaság, örömmel fogadtak minket.”

„Gyerekként sokat néztem a bajnoki meccseket, akkoriban hatalmas volt a különbség a topcsapatok és a többiek között, de most azt láthatjuk, hogy 10 csapat áll hat ponton belül. Sok a meglepetés, úgy mész meccsekre, hogy nem tudod megjósolni, milyen kezdőt küldenek pályára. Rotálnak, mindenkinek megvannak az erősségei, gyengeségei. Ez az év sokkal kiegyenlítettebb harcot hoz, mint a korábbiak.”

„Ha győzöl, mindig boldog vagy, ha veszítesz, akkor más a helyzet. A jó dolog ebben a bajnokságban, hogy minden hétvégén fontos meccs vár ránk. El kell felejtenünk az Athletic elleni találkozót, és most már a következőre kell gondolnunk, ahol megpróbálunk örömet okozni a szurkolóinknak.”

„Úgy gondolom, hogy Japánban azért is lehet ekkora sikere ennek a sportágnak, mert bár nem vagyunk benne a legerősebbek, egy csodás sport, Japán pedig fejlődni akar benne, és inspirációt merít a nagy bajnokságokból. Ezáltal folyamatosan egyre erősebbé válik. Keveseknek adatik meg a lehetőség, hogy külföldön szerezzenek tapasztalatot, ezért nekem ki kell használnom ezt az előnyt, amely aztán a nemzeti csapat hasznára is válhat, ami nagyon jó a szövetségnek és a bajnokságnak is.”

„Az olimpia megrendezése egy nagyszerű lehetőség. Ilyen csak egyszer történik az életben, ha megtörténik egyáltalán. A biztonság most a legfontosabb. Várni kell, mivel nem tudjuk, hogy meg lehet-e rendezni. Mindenesetre felkészültnek kell lennünk, mert az emberek a legmagasabb szintet várják el a rendező országtól. A legjobbunkat kell nyújtanunk.”
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK