Nagelsmann: Ha a Real Madrid újra megkeresne, lehet, hogy másképp döntenék

A német edzővel Guilleme Balague készített interjút, melyben szóba jött a Real Madrid érdeklődése is. Nagelsmannt még 2018-ban kereste fel a Real Madrid általános igazgatója, José Ángel Sánchez.

Az RB Leipzig, mindössze 33 éves szakemberét, Julian Nagelsmannt már most az egyik legkitűnőbb taktikai zseniként és edzőként tartják számon. Akárhol edzősködött idág mindig vitt magával egy újfajta megközelítést, technológiát. Egy innovatív edző. Korábban a Hoffenheimnél is, de főként most, a Lipcsénél látható igazán munkásságának az eredménye. Emiatt nem olyan meglepő, hogy Európa legnagyobb klubjai évek óta figyelemmel követik őt.

Guilleme Balague: 
"Néhány évvel ezelőtt a Real Madrid megkörnyékezett téged, de akkor még úgy gondoltad, hogy "ez nem a megfelelő alkalom". Ezzel kapcsolatban két kérdésem is van: tudatosan tervezed a karrieredet, illetve igaz a Real Madrid érdeklődése?"

Julian Nagelsmann:
"Igen, próbálom előre tervezni a dolgaimat, de ez a futballban nem ilyen egyszerű. Ez egy folyamat, hiába próbálom kiszámítani, mi lesz, vagy mi jön, nagyon gyorsan tudnak megváltozni a dolgok. Egyik szezonról, egyik évről a másikra. Úgy gondolom, hogy fontosak a tervek. Fontos, hogy fel legyen építve a karriered. Nekem először jött a Hoffeinheim, aztán az RB Leipzig, és ezután ismét meg kell hozni majd a megfelelő lépést."

"Igen, igaz, hogy volt egy telefonbeszélgetésem José Ángel Sánchezzel, de nem én voltam az egyetlen, akit felkeresett. Szerintem számos edzővel vette fel a kapcsolatot. Szeretett volna beszélni velem, jobban megismerni engem, a filozófiámat és az elképzeléseimet a labdarúgásról. Sokat gondolkodtam rajta, de nem éreztem kényelmesnek. Fejlődni akartam, a Real Madridnál pedig nincs idő erre. Nincs lehetőséged jobb edzővé válni, mert ha ott vagy, akkor már a legjobbnak kell lenned. Nem gondolom, hogy most a legjobb lennék, de az a célom, hogy az egyik legjobb edzővé válhassak. A Real Madridnál vagy a Barcelonánál a szurkolók, a média és a döntéshozók nem adnak időt arra, hogy fejlődhess."

"Most is úgy gondolom, akkor a legjobb döntést hoztam meg. Természetesen nem volt könnyű, mert mégiscsak a Real Madridról, Európa egyik legnagyobb klubjáról beszélünk. Ha a jövőben újra felkeresnek, akkor lehet már máshogy döntenék. De három évvel ezelőtt az volt a helyes út, mert nem volt időm se megtanulni a nyelvet, se felkészülni rendesen. Akkoriban nem is igazán volt tapasztalatom a nemzetközi porondon. Nem az volt a megfelelő lépés a karrieremben, hogy én legyek a Real Madrid következő edzője. A megfelelő lépés az RB Leipzig volt, a karrierem és az edzőként való fejlődésem szempontjából is. Szóval, nem volt egy könnyű döntés, de máig úgy gondolom, hogy ez volt a helyes."

Forrás: managingmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK