Zidane: Edent nem fogják megműteni, más terveink vannak vele

A francia mester a Celta Vigo elleni bajnoki mérkőzés előtt.

A mérkőzés
„Nem szabad elfelejtenünk az előző hetet, sőt. Boldogok vagyunk, de újabb meccs vár ránk, és jól kell teljesítenünk csapatként. Napról napra haladunk. Megfelelően regenerálódtunk az előző találkozó óta, most pedig egy nagyon megterhelő mérkőzés vár ránk Vigóban, egy olyan csapat ellen, amely tudja, hogyan játsszon jó futballt. Erre a meccsre koncentrálok. Nem fogok a többiről beszélni.”

Véghajrá
„Minden évben ugyanaz a helyzet. Az utolsó hajrá, márciusban és áprilisban, amikor minden eldől. Nem igazán foglalkozom ezzel. Csak a napi munkánkra gondolok, ez az, ami előre visz minket. A többi csak elmélkedés. Mi keményen akarunk dolgozni, hogy mindent beleadhassunk, mivel még két sorozatban is életben vagyunk. Csak a jelenre koncentrálunk, jól fel kell készülnünk arra, ami előttünk áll.”

Zidane

Liverpool
„Tudjuk, hogy nehéz párharc lesz. Ezen a szinten minden csapat nagyon erős. Kemény mérkőzések lesznek. Ismerjük a Liverpoolt, fizikálisan nagy feladat elé fognak állítani minket. De erre a válogatott szünet után kerül sor, most csak a holnapi meccsre koncentrálunk.”

Sorsolás
„Nem mondhatjuk, hogy ez egy jó vagy rossz sorsolás. A Liverpool tudja, hogy hogyan lehet megnyerni egy párharcot, és mi is tudjuk. Két olyan csapat találkozik, amely sokszor nyerte már meg a Bajnokok Ligáját, nem lesz könnyű. De ezen a szinten mindig nehéz nyerni.”

A negyeddöntő első meccse
„Nem tudjuk, hogy mi fog történni március 30 után, mi ott játszunk, ahol mondják. Szeretnénk a Di Stéfanóban pályára lépni, de majd megmondják az illetékesek, hogy mit kell tennünk.”

A keret veteránjai
„Nem sokat beszélek arról, hogy mit csinálnak a csapat idősebb tagjai a meccseken, de minden egyes napon élvezem, amit látok, és nagyon jó a munkamorál közöttük. Látom rajtuk a szenvedélyt, hogy mindig bizonyítani akarják, hogy ők a legjobbak, és hogy szeretnének még több sikert elérni.”

Edzői munka
„A futballvilág olyan, amilyen. Mindig imádtam a futballt. Játszhattam ebben a nagyszerű csapatban és edzhetem is. Minden pillanatát élvezem, és nem is tehetek mást, hiszen tudom, hogy ez egyszer véget fog érni. Nem tervezek a következő meccsnél tovább. Lehet akár tíz évre szóló szerződésed is, akkor is elveszítheted a munkádat másnap. Vagy fordítva. Engem a mindennapi munka motivál, nem tudok mást mondani.”

Mendy
„Sokat dolgozik a pályán, ahogy a többiek is. Semelyik játékosnak nem szabad, hogy egyetlen dolga legyen. Mindannyian jó játékosok. Neki védekezésben és támadásban is van feladata. Ő egy olyan játékos, aki a támadásokhoz is hozzá tud tenni.”

Hazard
„Szeretnénk, ha teljesen felépülne. Ez most a legfontosabb. Nem fogják megműteni, más terveink vannak. Mindenki megtesz mindent azért, hogy felépüljön, és a lehető legjobb formában térjen vissza.”

A spanyol futball és a BL
„A spanyol csapatok jók, ez nem fog változni. Egyszerű véletlen, hogy idén rajtunk kívül más nincs a legjobb nyolc között, de a következő idényben biztos vagyok benne, hogy ez meg fog változni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK