Zidane: Tudjuk, hogy nehéz meccs lesz, de nyerni akarunk

A francia mester a Barcelona elleni mérkőzés előtt.

„Ugyanúgy készülünk erre a meccsre is, mint bármelyik másikra. Tudjuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, de készen állunk. Volt néhány napunk a regenerálódásra, készen állunk a mérkőzésre.”

„Az Atléticónak van egy kis előnye, mivel ők játszanak először. Bármi is történjék, a bajnoki cím sorsa a végsőkig nyitott lesz. Nagyon nehéz és versenyképes sorozat ez, bármelyik csapat képes lehet a győzelemre, az utolsó pillanatig nyitott lesz a küzdelem. Még sok pontért lehet játszani. Sokat javult a védekezésünk az elmúlt időszakban, nagyon jó teljesítményre lesz szükségünk, ha nyerni akarunk. Az idénynek még nincs vége, még semmit nem nyertünk. Továbbra is keményen kell dolgoznunk, és maximális koncentrációra lesz szükségünk.”

„Keményen dolgozunk minden egyes nap, készülünk a meccseinkre, és folytatni szeretnénk ezen az úton. Még mindig sok van hátra az idényből, de jó formában vagyunk, ezt kell fenntartanunk. Még sok pontot lehet gyűjteni, van miért játszani. Két sorozatban is életben vagyunk, szeretnénk, ha ez így is maradna.”

Zidane

„Hazard és Vini Jr. is rendelkezésünkre áll. Eden is a mi játékosunk, elégedettek vagyunk a munkájával. Sok problémánk volt a sérülésekkel, aminek nem örülünk, de ez egy mély keret, ahol a játékosok elkötelezettek és játszani akarnak. A legfontosabb az, hogy a csapat minden meccsen a győzelemért küzd. Vinivel is elégedettek vagyunk, keményen dolgozik, még nagyon fiatal. Békén kell hagynunk, nem szabad állandóan arról beszélnünk, hogy ő a legjobb. Nyugodt és a munkájára koncentrál. Így kell folytatnia.”

„Reméljük, hogy nem ez lesz Ramos utolsó Clásicója. Bízom benne, hogy itt marad.”

„Ez a meccs is csak három pontról szól, ahogy az Eibar vagy a Cádiz elleni. Nem ugyanolyan hatása van, de akkor is három pontot ér, mi pedig megpróbáljuk majd megnyerni, bár tudjuk, hogy nehéz lesz. Nem gondolok arra, hogy ha veszítünk, akkor elbuktuk a ligát, egyszerűen csak a felkészülésre koncentrálok, és arra, hogy mindent beleadjunk. Pozitívan állunk a meccshez, jó futballt akarunk játszani.”

„Nagyon jól ismerem Mbappét, de ő nem a játékosom. Csak a holnapi meccsről beszélhetek, csak ez foglalkoztat. Ő egy nagyszerű játékos, meglátjuk, hogy mit tesz majd a jövőben, de jelenleg ez nem az én dolgom.”

„Remélhetőleg Messi marad a Barcelonában. Jó neki ott, és a spanyol bajnokságnak is jót tesz, ha marad. Tudjuk jól, hogy milyen kiváló játékos. Lehet, hogy nem ő lövi a gólokat, de a Barcelona ellen játszunk. Mindannyian remek játékosok, mi pedig megpróbáljuk visszafogni az erősségeiket, és megpróbálunk jól bánni a labdával.”

„Militão is nagyon fiatal, rengeteget tanul. Napról napra fejlődik, ez pedig nagyon jó, mivel ő a jelen és a jövő játékosa. Örülünk, hogy velünk van.”

„Mindannyian ismerjük Asensio kvalitásait. A támadó játékosoknak szükségük van a gólokra, neki pedig egyre jobban megy, túl van már a sérülésén. Amikor gólt szerez, tovább nő az önbizalma, még szabadabban játszhat a pályán. Most ez történik vele. A játékosok tudják, hogy sok meccset kell lejátszani, három naponta versenyeznünk kell. Minden meccs megterhelő, jól fel kell készülnünk.”

„Hazard játéka nem függ a nemzeti csapattól vagy a Real Madridtól, ez a játékos döntése. Az érzései nagyon fontosak, ez is része a felépülési folyamatnak.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK