Varane: Négyszer nyertem már BL-t, mindig szerepelni akarok a sorozatban

Kedd este 9 órakor a Real Madrid a Chelsea együttesét fogadja a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A találkozó előtt Raphaël Varane osztotta meg gondolatait a sajtó munkatársaival.

A mérkőzés

„Tudjuk, hogy ez már az elődöntő, a sorozat ebben a szakaszban már fizikailag, taktikailag és technikailag is megterhelő. A siker kulcsa az apró részletekben rejlik. Alaposan fel kell készülnünk a mérkőzésre, csak így teljesíthetünk jól. A győzelemért lépünk pályára, mindent bele kell adnunk, hogy jó eredményt érjünk el.”

„Tudjuk, hogy ez egy nagyon kemény idény, már ami a fizikai megterhelést illeti. Védekezésben erősek vagyunk, mert keményen dolgozunk, a támadósorunkat pedig minőségi játékosok alkotják, mindig fejtörést okozunk az ellenfél védelmének. Rá kell jönnünk, hogyan szerezhetünk több gólt és okozhatunk ezáltal fájdalmat az ellenfélnek. Bízunk egymásban. Direktebb játékot is tudunk játszani a támadóharmadban, többször juttatjuk a labdát a tizenhatoson belülre. Fontos, hogy testileg frissek maradjunk, bízunk a munkánkban, amit a szezon végéig elvégzünk.”

Varane

Bajnokok Ligája a Real Madrid nélkül

„A holnapi mérkőzésre és az idény befejezésére koncentrálok. Négy alkalommal nyertem meg a Bajnokok Ligáját, és mindig szerepelni akarok a sorozatban.”

Chelsea

„Egy nagyon komplett csapatról beszélünk, elöl remek játékosaik vannak, akik a játék különböző aspektusaiban kiemelkedőek. Különböző taktikákat alkalmaznak a pályán, de a lényeg, hogy nagyon jól alkalmazkodunk az ellenfél elképzeléseihez. Elöl gyorsak, jók a levegőben és a mélységi játék sem okoz gondot számukra. A mérkőzés bármely pillanatában képesek gondot okozni, nekünk pedig össze kell tartanunk és jól kell védekeznünk. A legjobb megoldás, ha egységesen lezárjuk előttük a területeket.”

Játékvezetés

„Arra koncentrálunk, amit irányításunk alatt tarthatunk, ez a fontos. Mindannyian maximálisan a saját feladatunkra fókuszálunk, és a találkozó megnyerésére keressük a megoldást. A többi nem a mi kezünkben van. A saját munkánkra koncentrálunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK