Tuchel: El kell felejtenünk az első mérkőzés eredményét

Szerda este a Real Madrid a Stamford Bridge-n lép pályára a Chelsea vendégeként a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján. Thomas Tuchel, a londoniak vezetőedzője a találkozó előtt beszélt csapata mentális állapotáról, a várható felállásról és a felkészülésről is.

Lélektan

„A legnagyobb kihívást az jelenti, hogy elfelejtsük a múlt heti eredményt és 0-0-ról indítsuk a mérkőzést. Egyértelműen arra készülünk, hogy megnyerjük a találkozót, semmi másra. Nem készülhetünk máshogy a meccsekre. Csak bátorítani tudom a csapatom, hogy menjenek fel a pályára és próbálják megnyerni a mérkőzést.”

„Ha a legjobb arcunkat mutatjuk, gondolkodás nélkül csak a győzelem lehet a célunk. Meccseket akarunk nyerni. Ez a klub a győzelemről szól, a mérkőzés szintúgy, és nincs ez másképp a versenysorozattal sem.”

„Így hát el kell felejtenünk az első mérkőzés eredményét, ez nem olyan fontos, mint ahogy a külső szemlélők gondolhatják. Semmi szerepe nincs a visszavágóra való felkészülésben. Nem változtat azon, hogyan kezdjük a holnapi találkozót, hogyan készülünk az összecsapásra, és nem befolyásolja azt sem, hogy mit mondok a játékosaimnak a meccs előtt.”

„Bátorítani fogjuk őket, elvárásokat fogalmazunk meg feléjük, holnap este 8 órától csapatként leszünk erősek, egyetlen klubként, egyetlen cél érdekében. Ez csak akkor történhet meg, ha a legjobb formánkat mutatjuk, ez pedig akkor jelentkezik, ha küzdünk a sikerért.”

Thomas Tuchel

A kép forrása: chelseafc.com videófelvétel

„Úgy érezzük, képesek vagyunk a döntőbe jutni. A női csapatnak is sikerült egy nehéz odavágó után, de megmutatták, hogy hisznek magukban. Úgy érezzük, még többre vagyunk képesek. Most a játékosok is kipihentebbek, három napunk volt a regenerálódásra, a kihívást az intenzitás fenntartása jelenti 90 percen át.”

„Ez egy elődöntő. Nagy a nyomás, egyenes kieséses mérkőzésről beszélünk, így hittel és magabiztossággal telve kell nekivágnunk, vagy esélyünk sem lesz.”

A kezdőcsapat összeállítása

„Csak nagyon későn hozom meg ezeket a döntéseket, ahogy általában szoktam. A fejemben vannak ötletek, de túl régóta dolgozom már edzőként ahhoz, hogy tudjam, az utolsó edzésen is történhet valami váratlan, bármilyen helyzet más megoldásra kényszeríthet.”

„Várnunk kell. Még aludnom kell rá egyet, holnap döntök a kezdőcsapatról. A csapat fog először tudni erről, ami biztos, hogy az első mérkőzésen jól játszottunk ebben a felállásban. Jó teljesítményt nyújtottunk, ebből a szempontból tehát nincs okunk arra, hogy sokat változtassunk.”

Felkészülés

„Jelen pillanatban úgy éreztük, a délutáni edzés tett jót a csapatnak, mert holnap későn játszunk, ezután pedig hazaengedtük a játékosokat, hogy otthon pihenjék ki magukat, ne egy hotelben. Holnap ebédidőben találkozunk. Ez azt jelenti, hogy hét és fél órát töltünk együtt a hotelben. Ez elegendő idő arra, hogy minden találkozómat letudjam, és lesz még pár óra a pihenésre is, ha valaki esetleg rosszul aludt volna.”

„Az idény csaknem 60 mérkőzésből áll, rengeteget alszunk az otthonunktól távol, hotelekben, így igyekszünk csökkenteni ezt az időtartamot. Mindenből befolyásoló tényező lehet. Három napunk van két meccs között, sok időnk van a regenerálódásra és arra, hogy masszőrökre és fizikoterapeutákra bízzuk magunkat.”

Thomas Tuchel

A kép forrása: chelseafc.com videófelvétel

„Ha csak két nap van a találkozók között, akkor inkább szállodába megyünk, ahol a játékosoknak este van ideje a masszíroztatásra és a kezelésekre. Ha esti időpontban játszunk, úgy érzem, feszültebbek vagyunk, ha a napot a szállodában töltjük. Ezért hazaengedjük a játékosokat, hogy kicsit elterelődjön a figyelmük, majd másnap találkozunk, együtt sétálunk és ebédelünk a megbeszélés előtt, és még így is marad hét óránk a felkészülésre.”

Kovačić és Rüdiger állapota

„Elmondhatom, hogy Mateo nem lesz a keret tagja. Szerintem Toni bevethető lesz, ha maszkot visel, tegnap is a csapattal edzett. Mindenki más az edzőpályán volt tegnap és ma is. Remélhetőleg a délutáni foglalkozáson nem sérül meg senki, így Kovačić kivételével mindenki játszhat holnap.”

A női csapat BL-döntőbe jutása

„A TV-ben követtük a találkozót, nagy eredményt értek el. Nagyon boldogok vagyunk, mert ők a klub részei és nagy dolog a döntőbe kerülni, a Chelsea női csapata most érte el ezt először. Remélhetőleg meg is nyerik a sorozatot. Hatalmas gratuláció nekik az egész csapat nevében.”

Forrás: chelseafc.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK