Courtois: A Real Madrid a világfutball másik dimenziója

A belga kapus egy francia TV-csatorna egyik műsorának vendége volt.

Milyen érzés a Real Madridban játszani? „Az idő előre haladtával egyre fontosabbnak érzem magam a Real Madridban. El sem tudtam volna képzelni, hogy egy ilyen klubnál fogok kikötni, ez minden alkalommal eszembe jut, amikor kimegyek a stadionba. Egy játékos, aki egy kis klubnál kezdett el játszani, majd végül a Real Madridba igazol. Ez olyan, mint egy tündérmese.”

A nyomás: „Ha a Real Madrid játékosa akarsz lenni, akkor tisztában vagy azzal, hogy ez nagy nyomással jár. A Real Madrid a világ legnagyobb klubja, és az teszi olyan csodálatossá az itteni létet, amikor megnyersz egy újabb trófeát. A Real Madrid azért a legnagyobb klub a világon, mert folyamatosan érezzük a szurkolói nyomást. Ez a világfutball másik dimenziója.”

Courtois

Eddigi legjobb idény: „A legjobb idényem? Ez attól függ, hogy nyerünk-e trófeákat vagy nem. Szeretek vezér lenni a pályán.”

A Franciaország – Belgium 2018-as válogatott meccs utáni reakciója (A találkozó után élesen kritizálta a franciák játékát, mondván semmit nem csináltak a pályán a szögleten kívül, amiből gólt fejeltek, és anti-futball-csapatnak nevezte őket – a szerk. kieg.): „Ez egy kicsit túlzás volt. De ha először játszol elődöntőt egy világbajnokságon karriered során, és veszítesz 1-0-ra, akkor normális, hogy mérges vagy. Csak csalódott voltam, mert nagyon nyerni akartam.”

BL-győzelmi álmok: „Az apró részletek döntik el a meccseket a BL-ben, az az álmunk, hogy megnyerjük a sorozatot. Eddig még nem sikerült megnyernem a Real Madriddal, de Belgiummal sem nyertem még trófeát, és remélem, hogy mindkettő hamarosan megtörténik.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK