Beszámoló: Granada – Real Madrid (1-4): Megvan a három pont, a harc folytatódik

A Real Madrid magabiztos játékkal verte meg a Granadát, így továbbra is nyomás alatt tartja az Atlético Madridot.

Zinédine Zidane ismét meghúzta a váratlant, hiszen annak ellenére, hogy mindenki az Odriozola – Militão – Nacho – Miguel védőnégyest várta a kezdőbe, végül Marvin Park került be Odriozola helyére a csapatba. A középpályán Luka Modrić, Casemiro és Fede Valverde játszott, a támadásokért pedig Benzema, Rodrygo és Vinícius Jr. felelt.

A találkozót annak megfelelően jól kezdte a Real Madrid, hogy a blancók számára kulcsfontosságú volt a győzelem megszerzése. A vendégek már az első öt percben több szögletet végezhettek el, a jobb szélen a Marvin – Rodrygo páros ígéretesen mozgott. A 9. percben aztán Vinícius került helyzetbe, miután balról középre tört, ám lövését végül blokkolták.

A 14. percben Rui Silva mutatott be nagy védést, miután Karim Benzema fejelt kapura egy tökéletes Rodrygo-beadást követően. A hazai kapus odaért a sarokra, így megakadályozta a vendég vezetést.

A 17. percben azonban már ő sem tudott segíteni a csapaton. Miguel Gutierrez remekül vette észre a beinduló Modrićot, és a védők felett átemelve a labdát meg is találta a horvátot, aki könyörtelenül kihasználta a mellette rossz irányba mozduló védő pillanatnyi zavarát, és Rui Silva lábai között a hálóba lőtt. 0-1.

Modric

Hat perccel később Puertas próbálkozott ígéretes lövéssel, és bár kaput végül néhány centivel elvétette, a legnagyobb probléma a mozdulatsorával mégis az volt, hogy kézzel tette maga elé a játékszert.

Az egész első félidőben nagy igyekezettel futballozó Park előtt adódott lehetőség a 27. percben, amikor a fiatal játékos megiramodott a jobb szélen, majd kapura lőtt. Lövése célt tévesztett, és talán jobban járt volna, ha a középen érkező Benzemát választja. A francia néhány perccel később próbálkozott lövéssel, ám nem talált kaput.

A Granada ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást a 39. percben, ám a hazaiak elszórakozták a lehetőséget, és Courtois karjaiban kötött ki a labda. A 44. percben aztán ismét Vinícius próbálkozott, de lövése pont a kapust találta meg.

Rodrygo, a másik brazil tehetség azonban a félidő hosszabbításának pillanataiban nem hibázott. Marvin Park jóvoltából jutott el a labda a jobb szélen futballozó Rodrygóhoz, aki remek csel után nagyszerűen tekert a hazai kapuba. 0-2.

A második játékrészt más stílusban kezdték meg a csapatok, mint az elsőt, ennek megfelelően néhány sárga lapon és labdajáratáson kívül sok minden nem történt. A szünetről egyébként Marvin már nem tért vissza, helyette Odriozola került be a védelem jobb oldalára. Marvin vélhetően azért nem tudta folytatni a játékot, mert Machis az első félidő elején hátulról durván beleszállt a vádlijába. Érdekesség, hogy ezt az esetet nem hogy piros lappal, de még csak sárga lappal sem jutalmazta Gil Manzano, de arra is várni kellett néhány másodpercet, hogy egyáltalán lefújja az esetet.

A találkozót egyébként továbbra is a Real Madrid irányította, az 58. percben egy remek Modrić passz után Vinícius lövésénél kellett résen lennie Rui Silvának. A 62. percben Zidane három játékost is lecserélt, Valverde, Vinícius és Rodrygo ment le a pályáról, a helyükre pedig Hazard, Asensio és Isco állt be. 

A 67. percben a Granada előtt adódott nagy lehetőség, azonban a beadás után Militão lábán megpattanó labdát, amely pontosan Suárez lába elé hullott, nem tudtak gólra váltani, ugyanis a támadó luftot rúgott. A 71. percben aztán megtört a jég. Luis Suárez lőtt kapura, a lövést Courtois bravúrral védte, azonban a kipattanó Molina elé került, a veterán játékos pedig nem hibázott, és az integető Odriozola mellett könyörtelenül bevágta a labdát. 1-2.

A Real Madrid nem hagyta sokáig reménykedni a Granadát, mivel négy perccel a hazaiak szépítő gólja után megszerezték harmadik találatukat. Eden Hazard tört be a tizenhatoson belülre, majd az alapvonalról középre gurított, ahol a berobbanó Odriozola nagy erővel lőtte a kapuba a labdát. 1-3.

Benzema

Két perccel később aztán Rui Silva hibázott hatalmasat és Benzemának passzolt, a francia pedig kihasználva a helyzetet, a hazai kapuba emelt. 1-4.

A találkozó hátralévő részében még láthattunk néhány Granada próbálkozást és Courtois-bravúrt, ám újabb gól már nem született, így maradt az 1-4-es végeredmény, a blancók pedig három ponttal a zsebben indulhattak haza Madridba.

A bajnokság tehát továbbra is nyitott, az Atlético Madrid előnye két fordulóval a vége előtt 2 pont. A Madrid legközelebb vasárnap este lép pályára, akkor a San Mamésben kell megküzdenie a Bilbao együttesével.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…