Rodrygo: Meg tudjuk nyerni a bajnokságot

A játékosok közül az egyik gólszerző, Rodrygo, továbbá a remek formában lévő Thibaut Courtois nyilatkozott a Granada legyőzése után.

Rodrygo:
„Nagyon örülök, mert ez egy nagyon fontos győzelem volt a csapat számára. A gólom előtt Marvin visszaszerezte a labdát, én pedig figyeltem, lekövettem a mozgást, majd kapura lőttem.”

„Az idény eleje óta azt kérte tőlünk az edző, hogy az első pillanattól kezdve teljes erőbedobással játsszunk, és próbáljuk meg korán lezárni a meccseket. Ma is ennek szellemében kezdtünk, és sikerült ilyen eredménnyel zárnunk.”

Rodrygo

„Nagyon fontos, hogy olyan játékosokkal vagyunk körülvéve, akik komoly tapasztalattal rendelkeznek. Ez megabiztossággal tölti el a fiatalokat. Ezeknek a játékosoknak a tapasztalata kombinálva a fiatalokkal sokat ad a csapatnak.”

„Tavaly is ugyanez volt. Az utolsó pillanatig harcban álltunk a bajnokságért, most sem lesz ez másképp. Meg tudjuk nyerni a bajnokságot.”

Courtois:
„Továbbra is nyomás alatt kell tartanunk az Atléticót, remélem, hogy legalább az egyik hátralévő meccsüket nem nyerik meg. Meg kell mutatnunk, hogy nyerni akarunk, tapadnunk kell rájuk, hogy lássák, nincs hibázási lehetőségük.”

„Nem néztem az Atlético legutóbbi meccsét. Mindenki a saját dolgával foglalkozik. Az Atlético magabiztos, hiszen nyertek. Nekünk arra kell koncentrálnunk, amit mi csinálunk, és meg kell nyernünk a meccseinket. Egy újabb döntő vár ránk a Bilbao ellen vasárnap, majd ezt követően megnézzük az Atlético meccsének eredményét.”

„Jól játszottunk a második félidőben. Lehetett volna 0-3 is Valverde helyzeténél. Suárez előtt aztán komoly lehetőség adódott, ami megijesztett minket. Elrontottunk néhány passzt, és 1-2 lett az állás, de aztán gyorsan meg tudtuk szerezni a harmadik és a negyedik gólunkat is. Nem engedhetünk meg ennyi hibát az utolsó 15 percben. Nem kapcsolhatunk ki, nem adhatjuk el ilyen sokszor a labdát, és nem hagyhatjuk, hogy ilyen sok kontratámadást vezessen az ellenfél.”

Courtois

„Fontos győzelmet arattunk. Vasárnap megpróbálunk javulni ott, ahol lehet. Nincs túl sok időnk regenerálódni, de mindent bele kell adnunk.”

„A Getafe elleni meccs után azt mondtam, hogy Modrić nagyon figyel magára és remekül teljesít. Ebben az idényben megmutatta, hogy a kor csupán egy szám. Rengeteg meccset játszott, és nem tűnik el a középpályán. Visszazár, hogy labdát szerezzen, fut, és keresi az üres területeket. Hihetetlenül magasra teszi a mércét. Ez azt is megmutatja, hogy miért is nyert Aranylabdát három évvel ezelőtt.”

„Meg kell nyernünk a hátralévő két meccsünket, és bíznunk kell abban, hogy az Atlético legalább az egyik meccsén, az Osasuna vagy a Valladolid ellen döntetlent játszik vagy kikap. Mindent bele fognak adni a győzelemért, nekünk is ugyanezt kell tennünk. Két nehéz mérkőzésünk van hátra, de tavaly is megmutattuk, hogy meg tudjuk nyerni ezeket.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK