Mesterhármas: Real Betis

Mindannyian tudjuk, hogy régen minden jobb volt, a pacsirták szebben dalolásztak reggel, a kerítés is kolbászból volt, és mi sokkal jobban voltunk fiatalok, mint a mostani generáció. Újonnan jelentkező rovatunkban felidézünk három dolgot az éppen aktuális ellenfelünk kapcsán. Szálljon be mindenki a DeLoreanbe, kössétek be a biztonsági öveket, és készüljetek az időutazásra.

1. Bomba:

A Real Madrid 1997 óta egyértelműen el van kényeztetve, ami a balhátvéd pozíciót illeti. Jelenleg Alaba, korábban Marcelo és Roberto Carlos örvendeztette a madridi publikumot ebben a szerepkörben. A mostani első emlék a kicsi kopaszhoz köthető. Aki látta őt játszani, az tudja, hogy karrierje során szerzett pár hálószaggató találatot. Az egyik ilyen éppenséggel a Betis ellen született még 2005-ben, amikor Carlos egy közvetett szabadrúgáshoz állt oda. A labda nyolc méterre volt a kaputól, a Betis komplett csapata a kapuban állt sorfalat, ám ha még a cserejátékosok is beálltak volna, akkor sem állították volna meg a labdát, ami 141 km/h-s sebességgel vágódott be a hálóba. Ilyen sebességgel még az M7-en is megbüntették volna a lasztit, amibe ha valaki beleért volna, akkor lehet, hogy ember és labda együtt ment volna be a kapuba.

2. Gazdagék:

Szerintem azzal mindenki tisztában van, hogy ha úgy adódik, akkor a Real Madrid nem fél mélyen a zsebébe nyúlni egy-egy játékosért. 2000-től egészen 2016-ig a fehéreké volt az éppen aktuális legdrágább igazolás, mindezt úgy, hogy még háromszor meg is döntötte a klub a saját rekordját. Igen ám, de nem csak a Madridnál fordult elő, hogy éppen aktuálisan nála futballozott a világ legdrágább labdarúgója. 1998-ban érkezett Denílson az andalúz csapathoz 31,5 millió euróért, aki honfitársától, egy bizonyos Ronaldótól vette el a legdrágább igazolás címet. Sokak szerint éppen miatta fizethetett ilyen sokat a Betis, mert ők is akartak egy hasonló kaliberű brazilt. Denílson végül közel sem hozta azt a szintet, amit sokan elvártak tőle. A játékos sevillai kalandja 2005-ben ért véget, amikor 9,5 millió euróért helyezte át a székhelyét a Bordeaux-ba. 

3. Legenda: 

Mindenki tudja, hogy a Real Madrid magyar legendája nem más, mint Puskás Ferenc, azonban talán kevésbé ismert tény, hogy a Betisnek is van egy, Ladinszky Attila személyében. A magyar csatár belga bajnokként és gólkirályként érkezett a Betishez, ahol három szezont is lehúzott, és egy ízben kupát is nyert a csapattal. Ladinszky négyszer játszott a Madrid ellen, ezen meccsek közül számára az 1977. áprilisában megrendezett emelkedik ki, ahol az 58. percben cserélte be Iriondo edző a többek között Camachóval, Del Bosquéval, Pirrivel és Santillanával felálló királyi gárda ellen, majd nem sokkal később győztes gólt szerzett. Ladinszky Attila 70 évesen, 2020. május 14-én hunyt el, az utolsó Betis meccs amit láthatott, egy 2-1-es diadallal zárult a Real Madrid ellenében.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK