Beszámoló: Real Betis – Real Madrid (0-1): Megvan a 3 pont a Betis otthonában

Egy rendkívül harcos mérkőzésen végül Carvajal gólja döntött, a blancók begyűjtötték mind a három pontot a Benito Villamarínban.

A találkozót jobban kezdte a Real Madrid. Az első tíz percben több helyzetet is feljegyezhettünk a blancók oldalán. Először a remek formában lévő Vinícius ment el nagyszerűen a szélen, megpattanó középre adott labdáját Benzema küldte kapu felé, de a védők takarásából a francia végül nem találta el a hazai portát. Nem sokkal később szabadrúgást végezhetett el a Real Madrid Isco révén, mely után az egyik hazai védőről Militão elé pattant a labda, aki nem sokat gondolkodott, hanem gyönyörűen kapura küldte a játékszert, ám a lövést a takarásban lévő Rui Silva nagy bravúrral védeni tudta.

A 11. percben viszont egy Alaba szabálytalanságot követően Fekir végzett el szabadrúgást, Courtois-nak kellett nagyot vetődnie, hogy az alsó sarokra tartó labdát ki tudja tolni. A következő percekben mezőnyjáték zajlott, a Betis próbálta lassítani a játékot, miközben a Real Madrid gyors labdajáratással kereste a kapura törési lehetőséget.

Betis - Real Madrid realmadrid.com

A 21. percben mégis G. Rodríguez próbálkozott lövéssel, ám Courtois magabiztosan védeni tudott. A 23. percben érdekes pillanatoknak lehettünk szemtanúi. A Betis támadója, Fekir tört be a tizenhatoson belülre, majd hatalmas színészi teljesítménnyel nagyot homorított, és látványosan elesett, a blancók szerencséjére azonban Hernández Hernández résen volt, és sárga lappal jutalmazta az alakítást.

A Betis kezdte átvenni az irányítést a mérkőzés ezen szakaszában. A következő érdemi megmozdulásra a 29. percig kellett várni, ekkor Canales robogott el a bal szélen, középre küldött lecsúszott labdája pedig veszélyesen kanyarodott a kapu felé, ám amellett, hogy Courtois résen volt, a labda a kapu felett hagyta el a játékteret. A 31. percben beiktatott ivószünet előtt Fekir még megpróbálkozott egy távoli lövéssel, ám 20-22 méterről nem találta el a kaput.

A félidő hátralévő részében magához tért a Real Madrid. Először Isco lövésénél kellett blokkolniuk a hazai védőknek, majd Valverde remek megindulása után Carvajal beadása hagyta el a felsőlécről a játékteret, miután az egyik védő bele tudott érni. Isco ezt követő szöglete után Benzema fejelt kapura, ám leshelyzetben tartózkodott. A 38. percben ismét Isco próbálkozott, a lövése fél méterrel tévesztett célt.

A 41. percben a Betis is próbálkozott, ekkor egy kontratámadás végén Juanmi lőtt kapura, ám Courtois ismét magabiztosan védett. A 44. percben Miguel úszott meg egy sárga lapot, miután hátulról beletérdelt ellenfele combjába, Pezzella heves reklamálása azonban sárga lapot ért. Canales pedig ezt egy perc múlva meg is torolta, egyértelmű törlesztésként lekönyökölte Miguelt, amiért érthetetlen módon csak sárga lapos figyelmeztetésben részesült. A találkozó kezdett eldurvulni, a 3 perces hosszabbítás alatt Ruibal nagyon csúnya mozdulattal lerúgta Viníciust, amiért sárgát kapott, majd Hernández játékvezető Pellegrini mesternek is kiosztotta a lapot reklamálásért. Mindenkinek jól jött a 15 perces pihenő.

A második játékrész elején, mindjárt a 46. percben próbálkozott lövéssel Benzema, ám a kísérlet nem talált kaput. Az 52. percben aztán egy remekül kidolgozott akció végén Bale vette észre a berobbanó Benzemát, aki csodás fejest eresztett meg a Betis kapujára, Rui Silva reflexmozdulattal védeni tudott, ám mivel a francia támadó lesről fejelt, ennek nem volt jelentősége. Egy perccel később Karim már a kapuba is betalált Casemiro beadása után, ám ismét lesről. Ezek egyértelműen a Real Madrid percei voltak. Az 54. minutumban Miguel küldte középre remekül a labdát, az érkező Vinícius azonban rossz megoldást választott a labdaátvételre, így senkitől sem zavartatva elrontotta a ziccert.

A Betis nagy pillanatára a 61. percig kellett várni, ám ehhez egy komoly védelmi megingásra volt szükség a Militão – Alaba párostól. A két játékos ügyetlenkedése után Juanmihoz került a labda, aki Fekirrel 2 az 1 ellen vezethette a labdát a kapura, ám előbbi elrontotta a passzt, amelyet így Miguel lefülelt.

És itt megtört a jég! A Miguel mentéséből induló akció végén Vinícius nagyon okosan visszajátszott Benzemához, aki észlelte a túloldalon érkező Carvajalt, a spanyol védő pedig gyönyörű mozdulattal küldte el a labdát Rui Silva mellett a hosszúba. 0-1!

Betis - Real MAdrid Benzema Carvajal realmadrid.com

A 65. percben a Betis próbálkozott lövéssel, ám Alaba blokkolni tudott. A szöglet után ismét veszélyesen pattogott a labda, ám a menteni igyekvő Alabával szemben szabálytalankodtak a támadók, így a veszély végül elhárult, és felszabadult a madridi kapu.

A 66. percben Bale és Isco helyére Lucas Vázquez és Marco Asensio állt be. Egy perccel később Fekir szögletét Montoya küldte kapura, ám Courtois jól helyezkedett a rövid saroknál és védeni tudott, a 69. percben pedig Ruibal próbálkozott a tizenhatoson kívülről, a végállomás ismét Courtois volt. A Betisnek láthatóan sürgősebb lett a támadás, mint a félidő eddigi részében.

A 73. percben Asensio volt szemfüles, labdaszerzése után 3 a 2 ellen vezethették a kapura a madridiak a labdát, azonban Asensio nem passzolt sem Viníciusnak, sem Benzemának, hanem kapura lőtt, de centikkel célt tévesztett. A frissen beállt Camarasa is lövéssel próbálkozott, de nem találta el a kaput, a 75. percben elrendelt második ivószünetig pedig már nem történt érdemi esemény. A 77. percben Viníciust Hazard váltotta.

A 82. percben, miután Fekir megúszott egy újabb sárga lapot, amikor szándékosan és durván megrúgta Miguelt, Ancelotti mester pályára küldte Rodrygót a fiatal védő helyére. A Betis elfáradt, a Real Madrid pedig nem akart minden áron még egy gólt szerezni, így nem voltak izgalmasak a következő percek. A nem sokkal korábban beállt Joaquín lecsúszott beadási kísérletéből lett gyenge lövés a Betis oldalán, majd Asensio lőtt kapu fölé a másikon a 90. percben. Még a rendes játékidő letelte előtt egy Benzema – Hazard összjáték végén a belga lőtt kapura, ám erős lövése pont a hazai kapust találta telibe.

A 91. percben Casemiro visszahúzta Camarasát, így ő is kapott egy sárga lapot. A 93. percben a Madrid vezetett még egy ígéretes akciót, melynek végén Lucas Vázquez szabálytalankodott Tellóval szemben. A hátralévő időben még a Betis megpróbált előre törni, egy hatalmas helyzetet még kidolgoztak, ám Montoya gyenge lövése nem okozott gondot Courtoisnak, így a blancók megőrizték egygólos előnyüket, és elvitték a 3 pontot a Villamarínból.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Kroos
Tovább

Toni Kroos: Köszönöm!

A német játékos a Betis elleni mérkőzés lefújása után. Búcsú „Nem könnyű most megszólalni, csak annyit mondhatok, hogy…