Camavinga: Be kell bizonyítanom, hogy készen állok

Camavinga a bemutatását követően egy online sajtótájékoztatón vett részt, ahol Emilio Butragueño társaságában válaszolt az újságírók kérdéseire.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Gyerekkorom óta álmodoztam arról, hogy csatlakozom a Real Madridhoz, mindent bele fogok adni ezért a klubért és a családomért. Nagyon büszke vagyok arra, hogy itt lehetek a családommal mindazok után, amiken keresztülmentünk.”

„Azért vagyok itt, hogy tanuljak, és be kell bizonyítanom, hogy készen állok. Keményen fogok dolgozni és megpróbálok némi játéklehetőséghez jutni. Nagyon boldog voltam attól a pillanattól kezdve, hogy megtudtam, hogy a Real Madrid játékosa leszek.”

„Nem a pénz miatt döntöttem úgy, hogy ide igazolok. Ez egy gyerekkori álmom valóra válása. Nem is gondolkodtam, azonnal igent mondtam, nagyon boldog vagyok.”

„Nagyon szívesen játszom a védelem előtt, de feljebb is tudok játszani. Bármilyen poszthoz alkalmazkodom, bárhol játszom, ahol az edző szeretné. Mindent bele fogok adni. Nem hasonlítok másokra. Szeretek focizni. Nem tudom, hogy védekező középpályásként kell-e szerepelnem, vagy előrébb. Én szeretek a pálya közepén játszani.”

Camavinga

„Szeretnék annyi időt a pályán tölteni, amennyit lehet. Nagyon boldog vagyok, ezek is ott vannak életem legszebb napjai között, mint például amikor behívtak a válogatottba. Fiatal vagyok, biztosan kell némi idő a beilleszkedésre, de úgy érzem, készen állok.”

„16 évesen nem fogadtam hívásokat, csak fociztam. Tudom, hogy a Real Madrid akkor is érdeklődött irántam. A szüleim intézték ezeket a dolgokat.”

„Megpróbálok mielőbb játéklehetőséghez jutni és beilleszkedni. Így válhatok jobb játékossá. A francia válogatott majd jön magától, ha úgy teljesítek. Nagyon motivál a versenyhelyzet. Szeretném magamba szívni a legmagasabb szinten játszó társaim tapasztalatait.”

„Benzema minden francia játékos számára példakép. Nagyszerűen bánik a fiatalokkal, támogatja őket, ezt Vinícius esetében is látszik, aki mindig vele van. Egy kicsit beszélek spanyolul is.”

„Úgy gondolom, hogy a legnagyobb erősségem az agresszív és technikás játékom.”

„Hogy milyen emlékeim vannak a Real Madridról? A Bajnokok Ligája, Ronaldo, Zidane, FIgo és a többi nagyszerű játékos, akik itt játszottak.”

„Az, hogy elmenekültünk a kongói háborúból, erősebbé tett. Mindig, amikor játszom, a családomért teszem. Minden nehézség megerősített.”

„Nem foglalkozom az átigazolással kapcsolatos részletekkel, ezeket a szüleim intézik. Én focizom, az elmúlt hetekben beszéltem a Madriddal. Az átigazolási piac utolsó napján igazoltak le, de az, hogy hogyan, maradjon titok.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK