Beszámoló: A Real Madrid Femenino a Bajnokok Ligája csoportkörében

A Real Madrid Femenino látványos teljesítményt nyújtott tegnap este a kontinens legrangosabb kupasorozatában. A csapat otthonában győzte le a Manchester City-t, s ezzel bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A győztes találat Zornoza nevéhez fűződik, amely bizonyosan bekerül a Real Madrid európai történetébe. A sorsolás 2021. szeptember 13-án, 13:00 órakor lesz.

Claudia Zornoza Manchester City elleni történelmi találata a Real Madrid Femeninot Európa legjobb tizenhat csapata közé repítette. David Aznar edző nem a levegőbe beszélt, mikor a Levante elleni csúfos vereség után azt mondta: „Erős és egységes csapatunk van, amely a legnehezebb helyzetben képes kihozni magából a legtöbbet.”

Annak ellenére, hogy az első játékrész eleje nagy intenzitással zajlott, a csapatok nem tudtak helyzeteket kialakítani. Az első valamirevaló kísérletet a hazaik oldalán jegyezhettük fel a 15. percben, amikor Shaw szöglete a kapufa mellett landolt. A blancók ezt követően szintet léptek, nagyobb nyomást helyeztek ellenfelükre. Előbb Kaci távoli próbálkozása szállt el a kapufa fölött, majd Nahikari gólját érvénytelenítette a bíró les miatt. A kitartó küzdelem azonban a félidő vége előtt meghozta gyümölcsét, Zornoza kihasználva a szögletet követő fejetlenséget, egy életerős lövést küldött a kapu irányába, mellyel a csapat megszerezte a vezetést.

A második félidőre a manchesteriek fokozatot váltottak, de a jól szervezett madridi védelemnek csírájában sikerült elfojtania minden próbálkozásukat. Nem sokkal később Zornoza megeresztett egy újabb távoli lövést, ami épphogy elkerülte Taiebet kapuját. Rögtön ezután Raso is remek helyzetbe került, de az egyenlítés a lábában maradt tekintve, hogy labdája a felső lécet találta telibe. A 80. percben Peter mentett a gólvonalról, miután Misa rosszul lépett ki a kapujából. Az utolsó valamire való lehetőséget is a Real Madrid oldalán lehetett feljegyezni: Asllani egy Benzemát idéző szlalom után gurította üres területre a labdát, amit Peter épphogy a felső léc fölé küldött.
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK