Ancelotti: Benzemának még van ideje Aranylabdát nyerni

Az olasz mester a Villarreal elleni meccs előtt.

„Egy igazán minőségi, tapasztalt csapat ellen fogunk pályára lépni, akik igazán felkészültek és hozzá vannak szokva a legmagasabb szintű meccsekhez. Ez egy fontos találkozó lesz, a legjobbunkra lesz szükség a győzelemhez, mivel egy top csapat az ellenfelünk.”

„Védekezésben javulnunk kell. Az idény ezen szakaszában mindig van valami, amiben javulnod kell. Most a védekezéssel foglalkozunk többet, mert támadásban komoly kvalitásaink vannak. Védekezésben össze kell dolgoznunk. A Mallorca ellen agresszívabban védekeztünk, ezt kell tennünk a többi meccsen is. Sokkal agresszívabbnak kell lennünk, amikor nincs nálunk a labda.”

„Nem nagyon tudunk edzeni pályán, mivel ahhoz intenzitásra lenne szükség, ezt pedig nem teheted meg akkor, amikor három naponta meccsed van. Videókkal dolgozunk. Videókat készítünk, így a játékosok ki tudják elemezni, hogy mit csináltak jól vagy épp rosszul, és tovább tudnak javulni ezáltal. Így is lehet jó eredményeket elérni.”

Ancelotti

„A játékosok jól teljesítettek. Sokat foglalkozunk a védekezéssel, mivel most erre van szükség a leginkább. A támadásokban próbáltuk a labdával helyzetbe hozni a játékosokat, de ez leginkább a támadók kreativitásán és kvalitásán múlik, abból pedig nincs hiány.”

„A legfontosabb az, hogy Hazard remekül dolgozik az edzéseken, nincs sérülése. Jól regenerálódott a Valencia elleni meccs után. Nem garantálhatom, hogy minden meccsen játszani fog, még akkor sem, ha 100%-os, de ez ugyanúgy igaz bármely más játékosra is a keretben. A legfontosabb az, hogy jól van.”

„Benzema megérdemli, hogy az Aranylabda nevezettjei között legyen, mindazért, amit az előző idényben tett és azért, amit most is tesz. Még mindig van ideje, hogy megnyerje, nem gondolom, hogy ez lesz az utolsó ilyen idénye. Ő egy kicsit olyan, mint a jó bor. Idővel egyre jobb lesz.”

„A meccsnaptárt jól kell kezelnünk. Nincs könnyű dolgunk. Pihentetni kell a játékosokat, és bízni kell abban, hogy a cserék jól teljesítenek, azt a játékost kell pályára küldened, aki jól teljesít. Ezek apróságok, amiken gondolkodnom kell.”

„Olyan csapatot kell pályára küldenem, amely megnyeri a meccseket, figyelembe véve a fentieket. A játékosok, akik nem játszottak, nagyobb eséllyel kapnak lehetőséget a következő meccsen, mivel frissebbek.”

„Asensio fontos volt számunkra az előző meccs előtt is, még akkor is, ha nem játszott sokat. Remekül teljesített a Mallorca ellen. Megmutatta, hogy milyen kvalitásai és képességei vannak egy másik poszton. Nagyon fontos játékosunk.”

„Barcelona? Követem a meccseket. Szeretem a futballt, és nem tetszik, ha egy csapat nehéz időszakon megy át, legyen az a Barcelona vagy bárki más. Csak a saját csapatomra koncentrálok. Minden meccset szeretek, ennyi.”

„A kapusposzt más mint a többi, de van egy fiatal játékosunk, aki nagyon erős és magabiztos. Szeretnénk őt is pályára küldeni. Lunin megérdemli, hogy játsszon, és hamarosan fog is.”

„Túl korai lenne értékelni a csapatot. Ezt majd az idény végén tesszük meg. Ez a cél. A dolgok jelenleg jól haladnak, de lesznek nehéz pillanatok is, azokra is fel kell készülnünk.”

„A labdarúgás nagyon sokat fejlődött, de az erőnléti dolgokban sokkal többet mint a technikai vagy taktikai dolgokban. Manapság sokkal nagyobb az iram a mérkőzéseken. Nincs túl sok taktikai újdonság. A csapatok sokkal közvetlenebb játékot játszanak, magasabban támadnak le, kontráznak. Fizikálisan sokat fejlődtek, nem feltétlenül egyéni, inkább csapatszinten. Nagyobb az intenzitás, különösen labda nélkül.”

„Elégedettek vagyunk a Mallorca elleni győzelemmel, de fejben kell tartanunk azt is, hogy nagyon korán szereztünk vezetést. A végén nagy lett a különbség. 4-1-ig még mindig nagyon harcos meccs volt, de sokkal jobban játszottunk mint a Valencia ellen.”

„Alaba pozíciója függ az ellenfél által kifejtett nyomástól. Játszhatnak több támadóval, Alaba pedig ebben nagyon jó. De ha nincs túl nagy nyomás a labdán, akkor az kockázatos, és mélyebben kell védekezned. Szeretnénk, ha valahol a pálya közepén lenne a vonal, de ez nem mindig lehetséges.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK