Ancelotti: Ez a győzelem önbizalmat adhat

A Real Madrid egy gólzáporos mérkőzésen 0-5 arányban győzte le a Sahtar Doneck együttesét. A mérkőzést követően Ancelotti értékelte a látottakat.

Teljesítmény

„Nehéz bárkit is kiemelni, mivel mindenki nagyon jól teljesített. Mindenki jól védekezett. A kezdősípszótól kezdve fegyelmezettek voltunk. Megvalósítottuk a terveinket azzal, hogy magasan letámadtunk, de néha vissza is zártunk, különösen az első félidőben, mivel nagyon veszélyesek a kontrákból. Ez a győzelem önbizalmat adhat, de a Barcelona elleni már egy másik meccs lesz, az már egy másik történet.”

„Nagyon fontos, hogy ne kapjunk gólt. Nagyszerűen védekeztünk. Ha nem kapunk gólt, sokkal nagyobb esélyünk van a győzelemre. A gólok jönnek, már csak jól kell védekeznünk, ami szintén megy, ha mindenki kiveszi belőle a részét. Ez nem csak a védőkről szól. A középpályások és a szélsők is jól dolgoztak. Egytől egyig nagyon jól teljesítettek, mivel keményen odatették magukat hátul.”

Vinícius formája

„Vinícius Jr. nagyon jól játszott. Rengeteget fejlődött és nagyon jól kezdte a szezont. Sok gólt szerez és élvezettel teszi a dolgát. A meccs végén is friss volt még és sokat futott. Nagyszerű képességei vannak és a kapu előtt is pontos.”

Benzema érettsége

„Karimnak remek vezetői képességei vannak, csak úgy, mint Modrićnak vagy éppen Kroosnak. 6 éve ugyan fiatalabb volt, de most sokkal összeszedettebb. Attól még továbbra is ugyanaz a játékos. Korábban is kedveltem, most pedig legalább annyira kedvelem.”

Rodrygo játéka

„Rodrygo végig jól játszott és a kontrák, illetve a védekezés során mutatott teljesítményével is nagyon elégedett vagyok. Nem tudom, hogy kezdő lesz-e a Barcelona ellen, de még ez is előfordulhat. Nehéz ezeken a játékosokon az eféle mérkőzésekre változtatni.”

Ancelotti-Sahtar-Real-Madrid

Középpálya

„Kroos biztosan járatja körbe a labdát. Nem ijed meg akkor sem, ha ezt épp nyomás alatt kell tennie. Azt hiszem nem kell bemutatnom a középpályásaimat, mivel már mindent megnyertek, amit csak lehet. Csak dicsérni lehet őket.”

Mendy visszatérése

„Fontos volt számunkra a visszatérése, mivel jól védekezik és sokat tesz hozzá a csapathoz. Jól teljesített az alatt a 69 perc alatt, amíg pályán volt. Nem voltak panaszai és ez a legfontosabb.”

Barcelona elleni kezdő

„Átgondoljuk ki játsszon a Barcelona ellen, utána pedig hoznom kell egy döntést. Nagyon meggyőző volt a csapat teljesítménye. Valverdét tudtam pihentetni, mivel csak szombaton tért vissza, a többiek pedig jó munkát végeztek az edzésen. Ki kell értékelnünk a dolgokat az elkövetkezendő napokban.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK