Ancelotti: Vini Jr. rászolgál a bizalmamra (teszt)

„Ez valóban egy nagyon gyakorlatias megközelítés volt. Nem szabad elfelejtenünk, hogy amikor két és fél naponta mérkőzést kell játszani, nem lehet mindig ugyanolyan intenzitással és energiával tenni azt. Meg kell teremteni egy kompakt blokkot, és élni kell a lehetőségekkel, amikor azok adódnak. Nem vagyunk optimális fizikai állapotban, miután csak két és fél nap szünetünk volt. De ez nem csak a Real Madrid problémája, ez minden csapatot sújt. Nem lehet a legmagasabb szinten játszani két és fél naponta. Ez történt most is, én pedig úgy gondolom, hogy ezt szenvedtük meg a meccsen.”

„Irányítottuk a meccset, de végül is bármi megtörténhet. Nem kezeltük jól az utolsó perceket, mivel egy meccsnek nincs vége csak azért, mert 2-0-s előnyben vagy, ráadásul emberelőnyben is. Nem gondolhatod, hogy vége, amíg a bíró nem fújt a sípjába. Megnehezítettük a saját dolgunkat, de szerencsére begyűjtöttük a három pontot.”


„Vinivel nem csináltam semmit. Csak beállítottam és bizalmat szavaztam neki, amit nyilvánvalóan megérdemel, mivel nagyon jól játszik és gólokat szerez. Ahogy már többször elmondtam, nem vagyok varázsló, megpróbálom a legjobbamat nyújtani és megadni a maximális bizalmat a játékosoknak. Az, hogy nem hívták be a brazil válogatottba, egy jó barátom döntése, aki az edzőjük, így erről nincs mit mondanom.”

Nem gondolhatod, hogy vége, amíg a bíró nem fújt a sípjába.

Carlo Ancelotti

Mit hozhat a jövő?

„Nagy önbizalommal játszik, minden összejön neki. Kezd hozzászokni, hogy beljebb játszik, mivel megvan hozzá a sebessége. Egy dolog a szélen játszani, és teljesen más dolog középen. Folyamatosan tanul, nagyszerű munkát végez.”

„Pontosan ez az, amit egy játékosnak tennie kell. He nem játszik, türelmesnek kell lennie. Mariano ma megkapta az esélyt és csodás munkát végzett. Remélem, hogy így folytatja. Ez nem arról szól, hogy szerepcsere történt volna, hiszen a szerepek egyértelműek. Ott van Karim, és ott vannak az olyan csatárok, mint Jović és Mariano, akik be tudnak állni, ha Karim nem bevethető.”

Lucas Vázquez olyan,
mint pókember.

„Jovićnak térdproblémái voltak az előző meccsen, amikor játszott, és bár edzett, nincs tökéletes állapotban. Ezért nem kapott ma szerepet. A padon volt, de a térdproblémái miatt még nem épült fel teljesen. Ez egy ficam, amit még nem hevert ki teljesen, így Mariano játszott, aki fantasztikusan teljesített. Megmutatta, hogy mennyire elkötelezett, nagyszerű gólpasszt adott az első találat előtt, emellett három-négy alkalommal is befejezett akciót. Jó teljesítményt nyújtott.”

„A szélső védők cseréje egyszerűen fizikális szempontok alapján történt. Mindketten, különösen Marcelo az első visszatérő meccsén, kiváló munkát végeztek, komoly kvalitásokról tettek tanúbizonyságot, sokszor mentek előre, miközben a védekezés iránt is elkötelezettek voltak. Egyszerűen szerettem volna friss embereket erre a két posztra.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK